Gionee Elife S7: žiletka s dostatečnou výdrží [MWC]

Gionee Elife S7 sice nezískal korunu pro nejtenčí telefon planety, stále je však zatraceně tenký a jeho baterii za den jen tak neumoříte.

Loni představila neznámá společnost Gionee v Barceloně do té doby nejtenčí telefon na světě. Byl to Gionee Elife S5.5 a v pase měl 5,5 mm. Ačkoliv ho v průběhu roku předběhli jiní, byli jsme zvědaví, co Gionee ukáže letos. Výsledkem je Gionee Elife S7, který sice již není úplně nejtenčí, ale za to nabízí skvělou výbavu a nadějnou baterii. Titul nejhubenějšího modelu na trhu si částečným způsobem udržel, alespoň co se dual-SIM telefonů týká.

Klepněte pro větší obrázek
Gionee Elife S7 se bude prodávat v bílé, černé, modré a růžové barvě.

Že tato relativně nová společnost dbá na vysokou výdrž, naznačuje již zobrazovací plocha. Jde o 5,2palcový AMOLED displej s FullHD rozlišením (1 920 × 1 080 pixelů) využívající technologii ACL. Ta by měla zajistit až 25% úsporu energie oproti běžných obrazovkám. V nastavení bude možné zvolit také tmavé schéma, které by mělo ušetřit dalších až 30 % energie oproti běžnému tématu. Celkově Gionee odhaduje, že všemi provedenými opatřeními dokázala zvednout výdrž baterie o 32 %.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Elife S7 využívá systému Android 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou Amigo 3.0.

Elife S7 rozhodně nebude žádné ořezávátko, protože pod kapotou schovává 64bitový osmijádrový procesor MediaTek M6752, jehož (všechna) jádra jsou taktována na 1,7 GHz. K tomu přidejte grafický akcelerátor Mali-760 a dvougigabajtovou RAM paměť. Mírně zklamání jsme pouze z 16GB úložiště, tím spíše že o slotu pro microSD kartu se výrobce vůbec nezmínil.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Gionee Elife S7 má rovněž extrémně úsporný režim, který omezí užívání telefonu jen na to nejpotřebnější a umožní telefonu vystačit si s 10 % baterie na 33 hodin.

Za „majstrštyk“ se dá naopak považovat 13Mpx fotoaparát, který (oproti jiným) nevyčuhuje nad povrch skleněných zad. Také jeho rychlost snímání a ostření stojí za zmínku, když ostřit dokáže během 300 ms a vyfotit během 500 ms. Teď ještě potvrdit papírové předpoklady skutečnou kvalitou snímků... Po „selfiemaniaky“ je na přední straně k dispozici 8Mpx čelní kamerka. Na svém si přijdou i „audiomaniaci“, jelikož telefon má větší reproduktor (od NXP) než konkurence a měl by být až o 50 % hlasitější.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rámeček telefonu je z nerezové ocely a má zvláštní profil ve tvaru písmena U.

Novinka od Gionee dokáže stahovat mobilní data prostřednictvím LTE modemu nebo Wi-Fi /802.11 b/g/n). Pro párování s jiným příslušenstvím lze využít Bluetooth 4.0 a turisti využijí zabudované GPS. Jak již bylo zmíněno, telefon podporuje také funkci dual-SIM. Posledním důležitým parametrem je 2700mAh baterie, která by s uvedenými úspornými prvky měla bez problémů zajistit minimálně dvoudenní výdrž.

Prodeje tohoto modelu odstartují již 18. března v Macau, 3. dubna se přidá Indie. Dostupnost na dalších trzích zatím nebyla oznámena. My můžeme doufat, že jej do ČR (stejně jako Tornado 348) přinese Kazam, který Elife S7 se svým logem představil hned v Barceloně. Na potvrzení se ještě čeká. Pro případ, že by to nevyšlo, je zde ještě Prestigio, které už s Gionee také spolupracovalo

Prodejní cena bude v Asii startovat na 400 EUR, což je asi 11 000 Kč.

Diskuze (4) Další článek: Oficiálně: OnePlus přijede do Česka. Už příští týden!

Témata článku: Prestigio, , , , , Neznámá společnost, Zobrazovací plocha, Eli, Žiletka, Tmavé schéma, Běžný obraz, DOS,