Je Galaxy S4 složitý? Přepněte do „snadného módu“

Chcete „superphone“, ale netroufáte si na záplavu jeho funkcí? Samsung Galaxy S4 nabízí Snadný režim, který se bude líbit nejen seniorům.

Samsung v rámci své grafické nadstavby TouchWiz nabízí uživatelům výběr mezi režimy domovské obrazovky. Vybírat můžete mezi základním režimem (zkratky, zástupci, složky a widgety) a tzv. Snadným režimem, který je charakterizován velkými widgety a rozměrnými prvky na pohotovostním displeji.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Snadný režim v podání Samsungů Galaxy Note II a S III poznáte podle speciálních widgetů. Hlavní nabídka je stejná.

Samsung Galaxy S4 přináší řadu nových funkcí a vylepšení, díky předešlým týdnům se mu podařilo strhnout pozornost u různých uživatelských skupin. Právě pro méně náročné a méně zkušené uživatele Samsung představil svůj inovovaný Snadný mód. Ten ve své podstatě limituje domovskou obrazovku do třech panelů, jejichž pojítkem jsou obří ikony, velké fonty a jednoduchá grafika. V levém panelu je připraven přístup k oblíbeným kontaktům, prostředí zobrazuje ryze neinteraktivní formou čas, datum a počasí, nechybí ani omezený počet užitečných aplikací. Pravá část ukrývá další užitečné aplikace: poznámky, kalkulačka, hodiny, e-mail, kalendář, poznámky a hudební přehrávač. Stisknutím tlačítka Další aplikace se dostanete do abecedně řazeného seznamu nainstalovaných aplikací s minimalistickou grafikou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Snadný režim v podání Galaxy S4 obsáhnul celou plochu displeje, ikony jsou obrovské, hlavní nabídka je u snadného režimu dostupná v listovacím seznamu.

Samsung počítá se Snadným módem pro ty, kterým se zdá tolik funkcí matoucí. To se může týkat dětí či seniorů, kterým velký font na displeji a velké dotykové ikony mohou jen prospět. Samsung věří, že pokud se uživatelé dostatečně seznámí s tímto režimem, budou moci postoupit na vyšší úroveň a vybrat si základní režim bez omezení. Na jednu stranu je rozhodně dobře, že Samsung disponuje značně zjednodušeným režimem, na druhou stranu, nevyrobil Samsung zařízení, které je až natolik složité, že v něm musí být přítomen tento oldschoolový mód pro méně zkušené uživatele? Babičkám a dědečkům bychom tak Galaxy S4 mohli beze všeho doporučit, zde ale bude překážkou cena. Necelých 17 tisíc je bude pro většinu seniorů příliš velká pálka...

Diskuze (22) Další článek: Maďaři poručí větru, dešti. Chtějí monopol na předpověď počasí

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Jednoduchá grafika, Galaxy s, Velký font, Zjednodušený režim, GAL, Pálka, Samsung Galaxy s, Mód, Pře,