Klávesnice od Logitechu obslouží tři přístroje zároveň

Klávesnice Logitech K480 se v davu stylových „bezdrátů“ vymyká ovladačem, který vás v mžiku přepne z počítače na tablet, telefon a zpět.

Také máte na stole více samostatných zařízení s displejem? Počítač, tablet, smartphone… Všechny můžete obsluhovat jedinou klávesnicí – tedy v tom případě, že to bude Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480. Tato novinka z veletrhu IFA se z normálu vymyká trojkanálovým Bluetooth modulem, možností spárovat až tři zařízení a rychle mezi nimi přepínat otočným ovladačem.

Klepněte pro větší obrázek 
Pro ta menší zařízení má klávesnice dokonce šachtu, která poslouží jako stojánek.
Klepněte pro větší obrázek 
Všechno, co musí vědět uživatel – který přístroj je na kterém kanálu.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klávesnice je kompaktní, bez numerického bloku, tlačítka jsou podsvícená.

Líbí se vám? V obchodech by se měla novinka od Logitechu objevit ještě v září, a to za nemalou cenu kolem 1 300 Kč. Tolik teorie, teď pojďme na praxi. Klávesnici si na berlínském veletrhu prohlédl kolega Tomáš Holčík a na první pohled prý upoutá netradiční design. Nevypadá jako obyčejná klávesnice k počítači, spíše jako držák pro tablety nebo kuchyňské příslušenství...

Klávesy F1-F12 mají doplňkové funkce (hlasitost, média, hledání a pod.), přičemž fungují vždy podle daného operačního systému připojeného zařízení (podpora pro Windows, Mac OS X, Android, iOS a Chrome OS). Klávesy působí trochu vachrlatým dojmem, postrádají pevnost a nízký zdvih těch notebookových, stejně tak nejsou vysoké a s dlouhým zdvihem jako u stolních klávesnic. K480 zkrátka hraje více na styl a psaní mimo pracovní stůl.

Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 ve zkratce

  • systémové požadavky: Počítače nebo mobilní zařízení s Bluetooth s podporou připojení externích klávesnic (profil HID).
  • podporované OS: Windows 7 a novější, Mac OS X a novější, Chrome OS, iOS 5 a novější, Android 3.2 a novější
  • rozměry a hmotnost: 20 × 299 × 195 mm, 820 g
  • dosah Bluetooth: až 10 m
  • výdrž baterie: 2 roky
Diskuze (12) Další článek: Panasonic uvedl kompakt kombinovaný se smartphonem

Témata článku: , , , Zář, Pracovní stůl, Netradiční design, Log, Bluetooth modul, Přístroj