LG G3 mini má být pětipalcový obr s HD displejem

Jak se již stalo u mnoha výrobců tradicí, pár měsíců od představení vlajkového modelu přichystají jeho zmenšenou variantu, obvykle designově velmi podobnou a označovanou jako Mini. Tohoto modelu se chopilo také jihokorejské LG, které na počátku roku v Barceloně představilo model LG G2 mini jako protějšek k loňskému top modelu. A protože na trhu v těchto dnech už běžně seženete LG G3, je jasné, že se připravuje i jeho zmenšenina.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
LG G3 mini uvedený v Číně pro tamního operátora jako LG G3 Beat (foto: PCPop.com)

Trochu zavádějící na všech těchto Mini telefonech je, že stačí prakticky jen nepatrné zmenšení a výrobci už sahají po svém oblíbeném slovíčku. Ve skutečnosti však obvykle daný telefon nijak zvlášť malý není. LG G3 Mini by podle čínského webu PCPop.com mělo přinést dokonce až pětipalcovou úhlopříčku, která bývá považována za hraniční mezi smartphony a phablety.

Klepněte pro větší obrázek
Velikostní porovnání s LG G3. Takto si mini velikost skutečně nepředstavujeme (foto: PCPop.com)

Podobou je nové LG, v Číně označované jako G3 Beat, lehce zmenšenou verzí modelu LG G3. Mnohem výrazněji než fyzická velikost se smrskla výbava. Místo QuadHD displeje jen HD IPS panel na úhlopříčce 5 palců. Jako pohonná jednotka Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, k tomu 2 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště. Fotoaparát dostane rozlišení 8 Mpx, celý telefon poběží na Androidu 4.4.2 KitKat a pohánět jej bude akumulátor s kapacitou 2 540 mAh. Cena se zatím odhaduje na 8 tisíc korun.

Diskuze (16) Další článek: LTE-A v Česku! T-Mobile spustil nejrychlejší síť v Mladé Boleslavi

Témata článku: LG, , , , , , LG G2, LG G2 mini, LG G3, LG G3 32GB, Mini +, Mini, HD + displej, ? Displej, HD +, Obr, HD displej, Displej, Zmenšenina, Min, Fyzická velikost,