LG K8: designové LTE na pěti celých za čtyři necelé [recenze]

Povedený design a LTE v nízké cenové hladině, to je řada K od LG. LG K8 nabídne rozumné parametry v nejžádanějším těle s úhlopříčkou displeje 5" a cenovkou do čtyř tisíc korun.
Kapitoly článku

Nestojí mnoho, ale může toho dost nabídnout. Navíc, za peníze, za které se prodává, vypadá více než dobře. Řeč je o dnes testovaném LG K8 s dovětkem LTE, který si nese celá řada „K“ od jihokorejského výrobce LG. Nebyly představeny najednou a už rozhodně se nevědělo, který, kdy a kam se dostane. Každopádně, na českém trhu, ať už volně, nebo v operátorské nabídce  je kromě dnes testované „káosmičky“ dostupný také nižší model K4, a naopak vyšší model K10.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
LG K8 LTE na tiskových snímcích výrobce

LG K8
rozměry a hmotnost: 145 × 72 × 8,7 mm, 157 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 280, 294 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1,5 GB, baterie: 2 125 mAh
procesor: Mediatek MT6735 (4× Cortex-A53, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 6 (Marshmallow)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Verdikt: LG K8 je designově povedený 5" smartphone, se kterým již dokážete bez kompromisů okusit LTE. Výhodu v podobě kvalitní konstrukce, neotřelého vzhledu a povedeného prostředí ale stírá především nepovedený fotoaparát, dále nedostatek vnitřního úložiště a displej, který vám sice v noci nerozbolí oči, ale na slunci na něj moc neuvidíte. Navíc neumí automaticky regulovat jas.

Plusy:

  • kvalitní konstrukce
  • povedený vzhled, efekt 2,5D skla
  • odladěné prostředí
  • Android 6.0 Marshmallow
  • LTE, NFC, digitální kompas, GLONASS

Minusy:

  • kvalita fotografií i videa
  • nedostatek místa u vnitřního úložiště
  • chybí automatická regulace jasu
  • špatná čitelnost na slunci

LG K8 přichází v úplně stejné krabičce, jako všechny další smartphony této řady. Jejich úkoly není nabídnout nejnovější hardware, ani se předhánět v superlativech, mají za cíl „jen“ přinést LTE za velmi malé peníze. K tomu samozřejmě pěkný design, což se až na jednu drobnost LG K8 rozhodně povedlo. Číslování ve stejné řadě potom znamená jediné – čím vyšší číslo, tím lepší model. LG K8 je tedy druhým nejvyšším modelem této řady, což ale rozhodně neznamená, že by šlo o špatný smartphone. Oproti nejvyššímu modelu bude jeho předností především úhlopříčka 5", která je dnes nejčastěji žádanou.

Témata článku: LG, , , , , , , LG K10, LG K4, LG K8, Tvorba, Automatická regulace, Přečtení, NEC, Typ displeje, Výsledná kvalita, Podobný problém, Tmavé schéma, Nedostatek místa, Zajímavý telefon, Ovládací panel, Stříbrný rámeček, Fotografie a Video, Povedené prostředí, Testovací fotografie,