Mobilní kancelář – Note Pro 12.2, klávesnice a myš

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 se stal ústředním prvkem mobilní kanceláře. Připojili jsme k němu klávesnici, myš S Mouse i redukci s USB a LAN.

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 je nejvybavenějším tabletem řady Galaxy Pro. Zařízení jsme testovali již v únoru, doplňkové příslušenství nám ale dorazilo do redakce až nyní. Cílem je z tabletu vytvořit centrum mobilní kanceláře, proto k němu připojíme QWERTY klávesnici, Bluetooth myš S Mouse a redukci s LAN konektorem a dvojicí USB portů. Tento komplet samozřejmě plně nenahradí notebook, protože je to stále „jen Android", na druhou stranu pokud již tablet máte, může se komplet s příslušenstvím hodit nejen na cestách.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

QWERTY klávesnice s baterií

Prvním příslušenstvím je Bluetooth QWERTY klávesnice, ze které odklopíte plastovou část, za kterou zapřete tablet v režimu na šířku displeje. Pro spojení s telefonem je třeba na levém boku posunout jezdce do polohy ON. Kapacita interní baterie pro nás byla velkou neznámou, nakonec jsme však vypátrali, že je v ní integrován 160mAh akumulátor. Po týdenním občasném využívání tabletu a klávesnice jsme nabíječku zatím připojit nepotřebovali.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Do klávesnice můžete v případě přenášení tablet založit tak, že bude chráněn jeho displeje. Po vytažení tabletu jej stačí zapřít za vytaženou plastovou část a zapnout na boku jezdcem, velmi rychle se tak připojí k již spárovanému tabletu

Klávesnice supluje rozložení tlačítek u PC klávesnice, můžete využívat klávesové zkratky pro kopírování a výběr textu, kurzory se pohybujete v textu, Tab najde svou funkci při psaní Office dokumentů. Klávesnice s číslicemi slouží pro psaní znaků s diakritikou, stačí si jen v tabletu přepnout na psaní češtiny. Bohužel se prodává v mezinárodní formě, pokud ji budete chtít skutečně aktivně používat, bude třeba dokoupit rozlišovací samolepky pro české diakritické znaky, pokud tedy jejich umístění neznáte nazpaměť.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detail tlačítek klávesnice. Musíte si na ní poměrně dlouho zvykat, na druhou stranu nás potěšily klávesové zkratky přes Ctrl a horní řada systémových tlačítek pro ovládání Androidu.

Velmi užitečná je pak horní řada kláves, místo klávesy Esc je umístěna zpětná šipka, která plní obdobnou roli, dále následuje klávesa Home, tlačítko spouštějící aplikace, regulátory jasu, hlasitosti a přehrávání hudby. Klávesnice je lehká, na zdvih tlačítek si však musíte zvyknout. Po týdnu zkoušení jsme však již psali bez větších potíží. Klávesnice se na našem trhu již prodává, na oficiálním e-shopu Samsungu ji lze pořídit za 3 300 Kč.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Bezdrátová myš S Mouse

Dalším doplňkovým příslušenstvím je bezdrátová myš označovaná jako S Mouse nebo také jako S Action Mouse. Myš je osazena dvojicí tlačítek, levé slouží k potvrzování voleb, pravé supluje funkci zpětné šipky. To nejdůležitější tak máte vždy rychle k dispozici. Kolečkem můžete rolovat webové stránky nebo procházet podplochy pohotovostního režimu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátová myš S Mouse může být použita ke komfortnímu ovládání tabletu Note Pro 12.2 na cestách

Na bocích, na kterých opět najdeme plast imitující prošívanou kůži, najdeme ještě jedno tlačítko, které funguje pouze ve spojitost s Notebooky Samsung a systémem Windows 8 pro rychlé funkce. Funkčnost spolu s tabletem implementována nebyla. Na spodní části myši najdeme optický senzor, párovací tlačítko a zapínací přepínač. Do útrob se pak vkládá mikrotužková baterie. S bezdrátovou myší se tablet ovládal poměrně komfortně, jedinou výtku máme k použitým materiálům na úchopové části, na měkkém lesklém plastu půjdou zřejmě časem vidět mikroškrábance. Cena bezdrátové myši je 989 Kč, mimo tabletu Galaxy Note Pro 12.2 ji můžete spárovat i s jinými tablety, smartphony či rovnou s notebookem.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Redukce na LAN a USB 

Třetím doplňkovým příslušenstvím je redukce, která po připojení k microUSB přinese dva plnohodnotné USB 2.0 porty, do kterých zapojíte např. PC klávesnici s Flash diskem, a LAN konektor pro připojení síťového kabelu. Přes redukci lze tablet dále nabíjet a to pomocí širokého microUSB (USB 3.0) konektoru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Redukce přináší síťový konektor, možnost nabíjet tablet a dále dva plnohodnotné USB porty

Redukce je určena pouze pro tablety, které mají v nastavení přítomnou zašedlou položku Ethernet, ta se zpřístupní právě až po připojení redukce. Mimo Galaxy Note Pro 12.2 je příslušenství určeno i pro nově představené tablety řady Galaxy Tab S. Cena je stanovena na 1 599 Kč.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (9) Další článek: LG vsadí na Android Auto. Vstupuje do aliance Googlu a automobilek

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Samsung Galaxy Note Pro 12.2 32GB LTE, Samsung Galaxy Note Pro 12.2 64GB LTE, Samsung Galaxy Note Pro 12.2 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Pro, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, Pro +, MOBI, Kapacita interní, První příslušenství, Home tlačítko, Mikrotužková baterie,