Náčrtky Samsungu Galaxy Note 8 rozjíždějí novou vlnu spekulací

  • Galaxy S8 ještě není v prodeji a už se spekuluje o Notu 8
  • Máme pro vás údajné náčrtky nového tabletofonu
  • Dominantou znovu bude „nekonečný displej“ a pero S Pen

Letos to začalo poměrně brzy. Řeč je o únicích Galaxy Note 8. Aktuální únik přinesl schématické náčrty z rané fáze vývoje, které odhalují displejovou část a hrany telefonu.

Samsung by měl použít  koncept Infinity Super AMOLED displeje jako u Galaxy S8. Úhlopříčka by měla narůst na 6,4 palce, rozlišení na QHD+ či rovnou 4K. Displej má být opět zakulacený a dvakrát zahnutý k delším hranám. Na pravém boku bude zamykací tlačítko, na boku levém oddělené regulátory hlasitosti a klávesa Bixby.

Nad displejem bude reproduktor, selfie kamera, oční skener a další běžné senzory, mřížka pod displejem by mohla značit dopředu směřující reproduktor. Na horní a spodní hraně však najdeme další dva, pod všechny se zřejmě podepíše společnost AKG audio, kterou Samsung zakoupil spolu s konglomerátem Harman-Kardon. Vedle nabíjecího USB-C nechybí 3,5mm jack a také slot pro pero S Pen, šuplíček pro nanoSIM a microSD bude umístěn na horní hraně, hned vedle sekundárního mikrofonu.

Spekuluje se o tom, že Samsung chtěl přesunout čtečku otisků prstů do displeje (resp. pod něj) už u Galaxy S8. Čtečka na zádech je prý pouze nouzová varianta. Povede se integrace, když mají Korejci na vývoj o půl roku více? Systémová tlačítka (domů, zpět, multitasking) by měly být opět součástí displeje. Na sílu doteku už nebude citlivé jen domovské tlačítko, ale celý displej.

„Motorem“ bude čipset Snapdragonem 835 nebo nový, zatím nepředstavený, Samsung Exynos 9810. Operační paměť by měla být 6GB, interní úložiště až 256 GB. Zatímco první údaj je důvěryhodný, již nyní se připravuje speciální verze Galaxy S8+ s 6GB RAM, na 256GB úložiště v tuto chvíli příliš nesázím.

V návaznosti na nedávné úniky vzniklo i výše umístěné video, v němž si zahrál Galaxy Note 8, který vypadá podobně, jako na uniklých náčrtcích. Na zadní části konceptu se designéři inspirovali vzhledem prototypu Galaxy S8+.

Vše jsou zatím pouze spekulace, a zřejmě až úniky v průběhu léta ukážou, jak moc byly tyto první „leaky“ blízko k pravdě.

Zdroj TechconfigurationsCNBeta via Phonearena

Diskuze (13) Další článek: Rozhoduje u prohlížeče rychlost, spotřeba nebo funkce?

Témata článku: Samsung, , , , , , Techconfigurations, Samsun, Sam, Umístěné video, Galax Note, Nouzová, Nabíjecí USB-C, GAL, Náčrt, Nov, Śamsungu Galaxy, Celý displej, Speciální verze, Nepředstavený samsung, Špek, Kardon, AKG audio, Konglomerát, Note,