Nejhezčí mobily na MWC předvedlo Wiko z Francie

V Barceloně zaujala francouzská značka Wiko. Její smartphony jsou precizně zpracované a mohou se pochlubit elegantním designem.

Francouzská značka Wiko Mobile u nás není příliš známá. Vznikla před třemi lety v jihofrancouzském Marseille a trh chce dobýt podobným způsobem, jako se o to pokouší například v tuzemsku působící Kazam nebo Prestigio. Společnost se sídlem ve Francii si nechává na zakázku od různých OEM dodavatelů v Asii vyrábět smartphony, které pak podle svých interních strategií dodává na vybrané trhy. Většinovým vlastníkem firmy je čínská společnost Tinno Mobile se sídlem v Šen-čenu.

Klepněte pro větší obrázek
Wiko už působí v celé západní Evropě a expanduje také na další trhy v Africe a jihovýchodní Asii

V Evropě můžeme na smartphony Wiko narazit kromě domovské Francie také třeba ve Velké Británi, Německu, Rakousku nebo Polsku. Firma pokrývá prakticky celou západní Evropu a nově expanduje také na trhy v Africe a jihovýchodní Asii. V roce 2013 prodala 2,6 milionu zařízení, z toho 1,7 milionu byly smartphony prodané ve Francii, kde bylo Wiko po Samsungu druhým největším prodejcem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Wiko Higway Star 4G má elegantní hliníkové tělo. Na výběr je stejně jako u všech modelů několik barev

O vstupu na český trh nikdo ze zástupců firmy zatím neměl žádné informace. Jisté ale je, že Wiko dokázalo mezi novými značkami na veletrhu v Barceloně zaujmout. Na honosném stánku oděného do firemní tyrkysové barvy byla k vidění spousta modelů, z nichž mnohé se mohly pochlubit opravdu elegantním designem a kvalitním zpracováním. Právě sázkou na styl a nízkou tloušťku svých vlajkových modelů chce Wiko vyniknout nad ostatní výrobce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ultratenký Highway Pure 4G jako jeden z mála Wiko smartphonů nenabízí funkci dualSIM

Wiko se zaměřuje na smartphony s operačním systémem Android, v jeho portfoliu ale neschází ani obyčejné „hloupé“ mobily a spousta mobilního příslušenství. Vlajkovými modely pro nadcházející sezónu jsou smartphony Wiko Highway Star 4G, Highway Pure 4G a Ridge 4G. Nejtenčí z nich, Highway Pure 4G, má tloušťku pouhých 5,1 mm. Smartphony podporují LTE sítě na všech v Evropě používaných pásmech kromě 900 MHz. Všechny se mohou pochlubit kovovými prvky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Wiko Ridge 4G zaujal speciální matnou úpravou zad, která na dotek působí velmi příjemně
Diskuze (13) Další článek: Microsoft aplikace budou přítomny i u letošních tabletů Samsungu

Témata článku: , , , , MOBI, Francouzská značka, Mobil, F +, Pře, Největší prodejce, Francie,