Nvidia Tegra K1: první vzorky půjdou k vývojářům ještě v květnu

Nvidia uzavřela přihlášky do svého programu Tegra K1 CUDA Vision Challenge, ve kterém v rámci soutěže získá 50 vývojářů 50 základních desek s novou platformou Tegra K1 (32bit).

Vývojářský kit Jetson TK1 obsahuje kromě samotného hybridního čipu s architekturou Kepler s 192 jádry CUDA a čtyřmi procesorovými jádry Cortex A15 také 2 GB operační paměti, 16GB flash paměť pro data a dostatek portů pro připojení externích komponent – gigabitový ethernet, sériový port, HDMi výstup, USB 3.0 a USB 2.0, slot pro SD kartu, SATA port a nechybí ani integrovaný zvukový čip od Realteku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vývojová platforma Jetson TK1 od Nvidie (32bitová verze Tegra K1)

Nvidia do konce května vybere 50 kandidátů, kteří získají vývojářské kity za symbolickou cenu 192 dolarů a postaví na této platformě něco zajímavého, především pro oblasti, kde je nutné řešit poměr spotřeby a výkonu.

Pro snadný vývoj je k dispozici i podpora v podobě kompatibilní verze Linuxu a potřebné SDK CUDA 6.0 a OpenCV4Tegra, čip podporuje i OpenGL 4.4. Nvidia ukazovala reálné použití například v automobilech coby hlavní výpočetní části pro zpracování obrazu v reálném čase a následné automatické zaparkování.

Váš názor Další článek: Odorik zlevňuje minutu na 1,49 Kč, účtuje po sekundách

Témata článku: , Flash paměť, Vývoj, Gigabit Ethernet, Reálné použití, Hybridní čip, Vývojář, SATA, Vzor, CUDA