O2 vylepší tarif Free Evropa. Přidá GB a „vytuní“ roaming

O2 si v minulých dnech pošramotilo renomé vypnutím dat po vyčerpání FUP a neférovým přepínáním předplacených tarifů v roamingu. Zde je nabídka, která se povedla.

V nabídce neomezených tarifů Free je to špička. Tarif Evropa za 1 199 Kč s neomezeným voláním, SMS a 3 GB dat v základu, který zároveň obsahuje minuty na volání za hranice a ze zahraničí domů do ČR. Od července O2 tarif vylepší, všem navýší data v základu na 5 GB a domácí „flatové“ volání a SMS se rozšíří na všechny členské země EU.

Čili s tarifem půjde v rámci EU volat/psát odkudkoli kamkoli bez dalších příplatků. S daty je to maličko složitější, limit 300 MB pro využití v EU zůstává, další megabajty jsou zpoplatněné dle ceníku.

Free Evropa od 1.7.2016
Paušál 1 199 Kč
Volání a SMS neomezeně
Data 5 GB
Obnova dat 5 GB za 499 Kč nebo 1 GB za 99 Kč
Volání a SMS v roamingu neomezeně
Mezinárodní hovory (zóna 1-4 + Rusko) 300 min.
Data v EU 300 MB

Volání a SMS zdarma v EU garantuje operátor do 30. června 2017, po té bude záležet na aktuální evropské regulaci (podmínky jsou v tuto chvíli známé).

O2 zároveň zavede změny v obnově datového objemu. V průběhu léta u tarifů s objemem dat vyšším než 3 GB bude nastavena týdenní ochranná lhůta. To znamená, že pokud zákazník vyčerpá základní objem dat týden před koncem zúčtovacího období, bude si moct vybrat mezi obnovením celého základního objemu dat nebo dokoupit pouze menší datový balíček, konkrétně 1 GB za 99 Kč.

Operátor takto očividně reaguje na četné stížnosti zákazníků, kteří nesou velmi nelibě, že už nebude možné surfovat po dosažení FUP limitu a pokud si data dokoupí a nestihou je spotřebovat, propadnou peklu. Férové řešení přitom existuje a samotné O2 ho svým zákazníkům nabízí. Na Slovensku...

Diskuze (25) Další článek: YouTube bude umožňovat streamované přenosy v mobilní aplikaci

Témata článku: , , , , , Základní objem, Zúčtovací období, F +, Členské země, Tarif, Free, Free +, Mezinárodní hovor, Evropa