Odolný Galaxy S7 Active se nechal utopit. Standardní verze S7 přitom testem prošla

Samsung vedle vlajkových smartphonů Galaxy S7 a S7 Edge prodává také variantu se zvýšenou odolností Galaxy S7 Active. Tato verze je určena pouze pro amerického operátora AT&T a kromě odolnosti proti vodě a prachu IP68, kterou disponují i globální verze, splňuje i armádní normu odolnosti 810G proti nárazu, mrazu a vysokým teplotám. Test organizace Consumer Reports ale ukázal, že voda dělá Galaxy S7 Active problémy.

Klepněte pro větší obrázek
Galaxy S7 Active je sice nejrobustnější ze všech S7, ale voda některým kusům dělá problémy

Smartphone měl podle normy IP68 vydržet půl hodiny v nádrži sladké vody s hloubkou půldruhého metru, aniž by byla narušena jeho činnost. Po vyndání z lázně se ale na displeji objevily zelené pruhy a pod čočkami fotoaparátů byly viditelné malé bublinky. Dotyková vrstva displeje nereagovala. Organizace si proto vyžádala další vzorek na test a ten dopadl se stejným výsledkem. Vada konkrétního kusu tedy byla vyloučena a nejspíš půjde o celou vadnou sérii. Ani po vysušení nefungoval žádný ze vzorků bezproblémově. Globální verze S7 přitom prošly stejným testem zcela bez potíží.

Samsung k výsledku testu uvedl, že obdržel pouze velmi malý počet reklamací související se špatnou voděodolností zařízení a že možnost závady prozkoumá. To může znamenat, že testéři měli buď smůlu na kusy z vadné minisérie, anebo zákazníci ještě dostatečně vodotěsnost svých zařízení neprověřili. Samsung Galaxy S7 obsahuje shodnou výbavu jako Galaxy S7 a liší se pouze méně elegantním obrněným vzhledem. U amerického operátora se nedotovaný prodává ve 32GB verzi za 800 dolarů.

Diskuze (2) Další článek: Asus použije nový procesor Snapdragon 821 pro výkonnější verzi Zenfonu 3 Deluxe

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Test, Nechal, Globální verze, Malý počet, Active, NEC, Standardní verze, Stejný test, Pro +, Vzorek, Consumer Reports, Galaxy s, STAN, GAL