Quad HD: LG se chlubí nejjemnějším displejem pro smartphony

Společnost LG Display představila displej pro smartphony s s úhlopříčkou 5,5" a rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Takovému rastru říkají Quad HD, jedná se totiž o čtyřnásobek běžného HD 720p. Panel tak získává trůn displeje s nejvyšší hustotou obrazových bodů na světě, která v jeho případě dosahuje neuvěřitelných 538 ppi.

Klepněte pro větší obrázek 
Pro srovnání: HTC One s úhlopříčkou 4,7" a rozlišením 1 920 x 1 080 nabídne hustotu 469 ppi a Samsung Galaxy S4 s 5" displejem a stejným rozlišením „jen“ 441 pixelů na palec. (obr: Engadget.com)

Zajímavé jsou i další parametry. Výrobce upozorňuje na rám kolem displeje se šířkou 1,2 mm a tloušťku panelu jen 1,21 mm. Displej se tak zároveň stává i nejtenčím na světě, přičemž štafetu přebírá po předchůdci z vlastních řad o tloušťce 2,2 mm.

Panel je založen na technologii AH-IPS a substrátu LTPS (Low Temperature Poly-Silicon), přičemž maximální svítivost dosahuje úrovně 430 nitů. Termín uvedení prvních produktů s tímto displejem není známý.

Diskuze (207) Další článek: YouTube: vyzkoušeli jsme novou aplikaci s náznakem multitaskingu

Témata článku: LG, , , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One S, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, ? Displej, Pro +, LGD, SMA, Nejjemnější displej, HD +, Quad hd, Displej