Samsung a jeho kovové mobily od roku 2007

Pojďte se s námi podívat na historické milníky Samsungu týkající se vývoje a výroby kovových telefonů. Galaxy Alpha měl několik předchůdců.

Samsung Galaxy Alpha není v portfoliu Samsungu historicky jediným kovovým telefonem. Již v minulosti vyrobil jihokorejský výrobce několik modelů rozličných konstrukcí, které si v tomto přehledu zmíníme. Byť zdroj o těchto modelech informuje ve stylu „Kovový smartphone? Kov jsme používali již dávno", éra Android telefonů se téměř výhradně zaměřovala na celoplastová zařízení. Jedná se tedy spíše o vzpomínku na modely vyrobené z kovu, které v portfoliu Samsungu vždy držely minoritní podíl. Nastane po uvedení Galaxy Alpha kýžená změna?

Rok 2007: SCH-D830, SCH-V740, SCH-U600

Prvním kovovým Samsungem byl již v roce 2006 satelitní telefon SCH-500, na jehož čelní stranu byla použita hořčíková slitina s chromem. Protože od věj však chybí jakékoliv oficiální tiskové fotografie a nejednalo se o GSM zařízení, přesouváme se do roku 2007.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung SGH-D830 Ultra

Prvním kovovým modelem pro GSM sítě byl SGH-D830 Ultra, jakožto zatím nejtenčí vyrobené véčko (tloušťka 9,9 mm). Na trhu se prodávat ve čtyřech barevných variantách - červené, černé, stříbrné a modré. Telefon vážil 93 gramů a byl osazen TFT displejem s rozlišením 240 × 320 pix.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung SGH-U600

Kovové materiály byly dále použity u vysouváku SGH-U600 (Ultra Edition II) a také u véčka SCH-V740

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung SCH-V740

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Soul, Samsung Wave, Samsung Wave 3, Samsung Wave 723, Samsung Wave II, Polovina roku, Podobný android, První polovina, Zakulacený roh, Výsuvný mechanismus, Svižné ovládání, Satelitní telefon, Produktová řada, Rok, Gigahertzový procesor, Hořčíková slitina,