Samsung Galaxy Ace Style: pruhovaný KitKat [preview]

Samsung oficiálně představil Galaxy Ace Style. Smartphone s pruhem na zadní straně a s 512MB RAM poběží na Androidu 4.4.

Samsung představil další smartphone v modelové řadě Galaxy Ace. I když přístroj na první pohled vypadá jako pokračovatel Galaxy Ace 3 (testovali jsme zde), výrobce jej představil pod názvem Galaxy Ace Style. Smartphone se již před několika dny objevil na akci Samsung Roadshow v Německu, což značilo, že se oficiální představení odehraje již velmi brzy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Ace Style v černé barevné variantě

Čelní strana nového smartphonu disponuje čtyřpalcovým LCD displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů. Nad ním je umístěna ozdobná mřížka reproduktoru a 2Mpix kamerka pro videohovory. Pod displejem jsou připraveny základní ovládací prvky v čele s domovskou klávesou Home, a senzorickou dvojicí - zpětnou šipkou vpravo a klávesou otevírající poslední spuštěné aplikace vlevo. Na zadní straně si můžeme povšimnout pruhu, který se táhne přes celou zadní stranu a je v něm usazen i fotoaparát. Ten má rozlišení 5 Mpix, postrádá sice LED přisvětlení, ale nechybí pokročilý autofocus a řada efektů. Novinka by měla být schopná natáčet videa i ve Full HD rozlišení, vedle snímače je pak umístěn hlavní reproduktor. Pod krytem je uložena 1 500mAh baterie, na levém boku jsou usazeny regulátory hlasitosti, na pravém zase zamykací tlačítko. Sluchátka zapojíte do 3,5mm jacku na horní hraně, zatímco microUSB kabel pro nabíjení a datové přenosy na hraně spodní. Samotné rozměry zařízení činí 121 × 63 × 11 mm, hmotnost v tuto chvíli není známa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Ace Style v bílé barevné variantě

V útrobách tepe dvoujádrový procesor o taktu 1,2 GHz, kterému sekunduje 512MB operační paměť RAM. To je hodnota, která se u smartphonů objevovala před několika lety a i u posledních modelů Samsungu nižší a střední třídy jsme se setkávali minimálně se 768MB operační pamětí. Vidíme to tedy jako sociální experiment, ve kterém bude hrát Galaxy Ace Style hlavní roli. V telefonu bude integrován Android 4.4 KitKat, u smartphonů Samsungu nižší třídy vůbec poprvé, který je optimalizován k tomu, aby dokázal běžet plynule i na 512MB operační paměti. Na druhou stranu Samsung neopomněl svou grafickou nadstavbu TouchWiz, která má často velmi vysoké paměťové nároky. Podle tiskové zprávy se však použitá grafická nadstavba značí jako TouchWiz Essence, což může značit ořezaný a zjednodušený TouchWiz. Nechejme se překvapit.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace Samsungu Galaxy Ace Style

Interní paměť má kapacitu 4 GB, předpokládáme však, že bude část zaplněna neodstranitelným obsahem, uživatelský prostor tedy bude ve skutečnosti menší. Nebude chybět slot pro microSD karty (až 64 GB), který využijete zejména pro multimédia. Google v Androidu 4.4 totiž podstatně omezil přístup aplikací třetích stran na paměťovou kartu. Galaxy Ace Style má být podle výrobce určen pro mladé a nenáročné uživatele, na trh se dostane celosvětově v první polovině dubna v jedno a dvousimkové verzi, a to v barevných variantách Cream White a Dark Gray. O případném prodejním úspěchu zcela jistě rozhodne poptávaná cena, zprávy z Holandska v tuto chvíli hovoří o ceně 159 EUR, což dělá v přepočtu 4 400 Kč. I to se nám, s ohledem na výbavu telefonu, zdá poměrně vysoká částka.

Diskuze (11) Další článek: Virus Shield: všechno, co je špatně s Google Play, v jedné aplikaci

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Ace 3, Samsung Galaxy Ace Style, Styl, Ace, Vysoká částka, Kit, Google v Androidu, Sam, Pře, Samsun, Pruh, Galaxy a, Dark Gray, Essence, GAL,