Samsung Galaxy J3 (2016): dvě SIM a AMOLED [preview]

Samsung na český trh brzy uvede nový model Galaxy J3 (2016), bude mít 5" Super AMOLED displej a volitelně i dva sloty pro SIM.

Již loni v září jsme vás informovali o modelu Galaxy J3⑥, ze kterého se nakonec vyklubal model Galaxy J3 (2016). Samsung telefon začal nejprve nabízet v Číně a v dalších zemích v Asii, ovšem tento model se dostane i do Evropy a konkrétně také na náš trh. Smartphone je již vidět i na webu českého zastoupení Samsungu, a za pravdu tomu dává i včera vydaná tisková zpráva lokálního zastoupení Samsungu. Na co se můžeme těšit?

Pětipalcový Super AMOLED

Samsung Galaxy J3 (2016) je telefon klasické konstrukce o rozměrech 142 × 71 × 8 mm a s hmotností 128 gramů. Vzhledově je telefon inspirován Samsungem Galaxy S6, což je patrné např. na tvarování bočních hran. Pojďme ale k tomu nejdůležitějšímu, tj. k displeji. U nového modelu byl použit 5" Super AMOLED panel, který bude mít rozlišení 1 280 × 720 pix. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy J3 (2016) ve zlaté barevné variantě

Nad displejem je umístěna 5Mpix kamerka (F2.2) pro selfie, pod ním zase najdete tradiční ovladače v čele s tlačítkovou domovskou klávesou a se senzorickými ovladači po stranách. Na zadní straně se objevuje 8Mpix snímač, který je z jedné strany doplněn přisvětlovací LED diodou a z druhé strany hlavním reproduktorem. Pod zadní plastovou skořápkou najdeme 2 600mAh baterii.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy J3 (2016) v černé barevné variantě

Podle tiskové zprávy má telefon na jedno nabití vydržet až až 15 hodin hovoru či 12 hodin sledování videa. V případě potřeby je možné aktivovat Ultra úsporný režim, který šetří energii zjednodušením a přebarvením systému do černobíla.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy J3 (2016) Duos v bílé barevné variantě

Na spodní hraně je umístěn microUSB konektor s hlavním mikrofonem, sluchátkový jack naleznete, pro změnu, na hraně horní. Nemění se ani umístění tradičních ovladačů, levý bok je vyhrazen pro regulátory hlasitosti, pravý zase pro zamykací tlačítko.

Čtyři jádra a LTE

Telefon střední třídy je postaven na čtyřjádrovém procesoru neznámého typu o taktu 1,5 GHz a na 1,5GB RAM. Interní 8GB paměť je rozšiřitelná microSD kartami (až 128 GB). Maximem mobilního internetu je LTE Cat. 4 (150/50 Mbps), alternativně je na výběr Wi-Fi 802.11 b/g/n. Pro přenos větších souborů je na výběr Wi-Fi Direct, pro zaslání menších postačí Bluetooth.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dominantou tohoto modelu střední třídy bude 5" Super AMOLED displej

NFC můžete použít pro načítání štítků nebo iniciaci datového přenosu dotykem dvou zařízení svými zády. Je však k dispozici pouze u jednosimkové varianty. Alternativně se bude nabízet i Dual SIM varianta. V rámci senzorické výbavy nechybí akcelerometr a senzor přiblížení k displeji, čidlo regulace osvětlení bude zřejmě chybět.

V telefonu bude od prvního vybalení k dispozici Android 5.1 s grafickou nadstavbou TouchWiz. Mimo bohatého aplikačního obsahu nebude chybět ani rychlý přístup k fotoaparátu dvojitým stiskem domovského tlačítka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dokoupitelná flipová pouzdra v černé a bílé barevné variantě

Samsung Galaxy J3 (2016) se dostane do prodeje koncem března v černé, bílé a zlaté barevné variantě. K dostání bude jedno a dvousimková varianta, koncová cena je stanovena na 4 999 Kč. K telefonu půjde pořídit i originální flipové pouzdro v černé a bílé barvě za 349 Kč vč. DPH.

Diskuze (9) Další článek: Lidé srovnávají iPhone 5 a SE (ale ve skutečnosti to jsou dvě „pětky“)

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy J3 (2016), Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Sam, Aplikační obsah, AMOLED, Pře, Galaxy J, Samsun, GAL, První vybalení,