Samsung Galaxy Note II: výkon a stylus [megarecenze]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 191

Názory k článku

28. 11. 2012 23:57

CHtěl jsem se zeptat těch, co vlastní SGNII, co je pravdy na tom, jak se píše v článku, že z microUSB vyklouzává připojený kabel i nabíječka? Děkuju za odpověď.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 11. 2012 13:41

:)Steve Jobs: Who wants a stylus?5:23 http://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 11. 2012 20:10

Jako majitel SGSII bych chtel zminit par postrehu a faktu.
- zvuk repracku je vynikajici, uplne jinde od nebojim se rict jahokoliv tlefonu.
- nahravani viea ma stereo zvuk {vyzkouseno} Ma tohle jeste nejaky telefon krom iphone ?
- autogain citlivosti mikrofonu u videa docela dobre vyresen, presto neni idealni, chce to ason 5 m od stage jinak chraplaj basy. rozhodne lepsi nez u SGSII. Kde sou ty casy kdy clovek mel problem prebudit zvuk u videa na Nokii E51-71 !.
- nezkousel nekdo IP telefoniii ? ja ji u SGSII nemohl provozovat, hrozny echa a nesrozumitelnost na druhe strane i po fiwi, dobryk kodeku s jakymkoliv softem. Kadopadne Nokie IP telefonii umeli dobre.
- v navodu je nekde napsano, ze pridavna folie na display neni vyrobcem doporucena, nemusi makat pero {nevyzkouseno}
- ackoliv sem se prvni den proklel ze sem si koupil bilou, zvyk sem si rychle, precijen ma svoje kouzlo a eleganci.
- masakr telefon max spokojenost :-}

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
05. 11. 2012 11:51

Mám dotaz - už funguje Kies? Rád bych synchronizoval kontakty, kalendář a úkoly s outlookem. Na mém SGS1 je to stále naprostá katastrofa - nestabilní, občas úplně nefunkční. Zařekl jsem se že už Samsungu nedám nikdy ani korunu, ale po tom co představil Note II, jsem názor (nerad) změnil. Předem díky za zkušenosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
05. 11. 2012 10:31

Tak i ja se pridam.mam nota2 asi 3 nedele z uk.neni to sedivka protoze v uk bydlim.
Prechazel jsem z n900 tak jsem z neho mel strach.hw klávesnice a system s toho jsem mel strach.nicmene ted uz jsem si docela zvyknul.sw klavesnice je i v origo výborna a dobre se na ni pise.na system si ale jeste zvikam. Ne vsechno co je na tomto tel vyborny jsem jeste nenasel nebo nenastavil.ale to chce jen cas.zatim 100% spokojenost.
Jen zatim jediny z ceho jsem na rozpacich a kdyby nekdo pomohl byl bych rad je fotoaparát.
Nevim jestli je to nastavenim ale fotky za svetla jsou pekny ale jak je sero nebo pritmi tak jsou fotky plne sumu a neda se na ne koutat.to i n900 fotila vybornem a s toho jsem hodne na rozpacich.za to nahravani jede spickove i za sera.
Jinak nsechny neduhy byly v teto recenzi dobre vypsany. Hlavne to s usb kabelem.ten vypadava jen se na nej podivate.ale jde koupit usb kabel kde je mini usb konektor o trochu delsi a krasne v tom drzi.mam jak autonabijecku tak i kabel k pc takto koupeny a drzi tam dobre.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 11. 2012 08:56

2GB RAM a po najetí 1GB volný? hmmm... mám Acer Iconia A510 (tablet), po najetí zabírá 300MB RAM a ještě se mi ten zbytek do 1GB nepovedlo využít... a tady ta hračka má 2GB a půlku hned pryč :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 23:56

mobil vlastnim uz skoro mesic, zakoupil jsem si ho v nemecku a musim rict ze je to mobil, ktery maximalne splnuje veskere me predstavy. Samozrejme ma leskle plasty, ktere se snadno uspini a poskrabou, ale stejne nosime vetsinou mobily v nejakem pouzdre.i kdyz jsem maximalne spokojeny, vnimam tato negativa, ktera by se dala snadno zepsit:- displej se snadno poskrabe i pres gorilla glass, chtelo by to lepsi material nebo aspon primo nalepenou folii od vyrobce jako to dela sony
- telefon se da ovladat i jednou rukou, staci najit ten spravny grif a ani pri volani to neni spatne (vlastnil sem i Samsung Galaxy Tab 7.7, takze tohle je docela maly pristoj proti tomu)
Nechapu ty, kteri se tu predvadi stylem: nepotrebuju sledovat filmy na to mam notas, strasne velky - nepouzitelny, copak vam to nekdo nuti? Neni to pro vas, ale osobni s dlouhodobou zkusenost ma malokdo, tak se zamyslete nez neco napisete Taky mam notas, macbook air, ale nosim ho s sebou do prace abych se v metru mohl koukat na svuj oblibenej serial a vyrizovat maily? Telefon se snadno vejde i do kapsy a uprimne receno - stejne ho mame porad v ruce a skoro ho ani neodkladame preceA ten velky displej je uzasny na surfovani a psani cehokoliv, takze doporucuju

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 23:21

Pre tych co volia note2 odporucam vyskusat, ci nie je problem browsovat s 720 bodmi aj na vysku. Ak ano tak odporucim s kludnym svedomim lacnejsi note1, kde po nastaveni fontov na medium ani netreba zoomovat.
Browsovat pohodlne na vysku je podla mna vacsi prinos ako 4jadro, ci hrackarske aplikacie, ktore efektivne funguju akurat tak v reklame. Aj tak som sa ich zbavil spolu s hlupym samsungackym stock rom a nijako mi nechybaju.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 19:11

a teď mi poraďte - Note II vs. Note I vs. S III vs. S II .. Kterej mám zvolit na focení, prohlížení webu, sledování filmů a občasný hraní her? hlavně ale to focení, telefon sem měl (než mi ho ukradli ) místo foťáku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 18:04

Che che chéé..musím se tady jen smát všem těm rádoby "argumentům". 99% lidí tady SGN2 ani nevidělo a i přes to kritizují. WTF? Takže to řeknu stručně - mám tuhle "velkou krávu" už týden a musím podotknout, že jsem NIKDY NIC LEPŠÍHO NEVIDĚL. IPhone 5 je proti SGN2 jen kus nepoužitelný zmražený tresky z Kauflandu. Note 2 je to nejlepší, co můžete dneska na trhu dostat. A psaní sms? To je naprostá paráda, já s ním napíšu celé emaily. Fotky? Báječný. Video? Dokonalý. A poznámky? Ano, zdržíte se..2 vteřiny. Bože mění to něco na tom, že je tohle zařízení prostě výjmečné a skvělé?? Nic rychlejšího jsem nikdy neviděl - procházení na webu je naprostá pecka. A že je to velké? No jistě, JE TO OBROVSKÉ - a to přesně důvod, proč jsem si to koupil. Zatímco jiné telefony jsou večer v nouzovém režimu, já mám ještě 33% baterky a to i přes to, že pařím 2 hodiny FIFU 2012, jedu celou dobu na Wifi, píšu emaily, mám za sebou 30 telefonátů, kouknu na mraky videí na YouTube a nakonec si ještě pustím 2 hoďky Beethovena. Oproti jiným je tahle baterka téměř jakoby NESMRTELNÁ. :) No nemá cenu přesvědčovat. Tohle zařízení je skvělé a ano - má to pár drobných chybiček zejména v softwaru, ale nic, co by mě vyloženě sr**o. Myslím, že upgrade tyhle mouchy vychytá. Ale celkový dojem = 100% spokojenost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 15:55

Potvrzuji že si na velikost zvyknete hodně rychle. Zvykl jsem si i já. A to jsem předtím měl WaveI.
Je to ultimátní zařízení. Ostatní jsou jen hračky pro děti. A psaní S-penem je fakt souper.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 11. 2012 15:21

Note 2ku můžu jen doporučit, je to skvělé zařízení a to pomalejší spuštění poznámek není tak hrozné. Navíc má brzy vyjít update na Android 4.2, tak snad to tam Samsung ještě trochu doladí.
Někdo tady píše, že je to hrozně velké, ale po 14-ti dnech si zvyknete a normální telefony vám budou připadat jako hračky pro děti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 15:08

Mam Note1 a Note 2 se mi na prodejne velice libil. Po dlouhem zvazovani jsem se ale nakonec rozhodl pro koupi tabletu Samsung Galaxy Note 10.1 (N8000) Gray, 16 GB, 3G Doma se to bude urcite i lip obhajovat Prece jen tech rozdilu oproti Note tam tolik neni, aby clovek po pul roce kupoval novy pristroj
Kazdopadne tomu kdo vaha a nema zkusenosti z Note, tak doporucuji koupi tohoto skveleho pristroje. Na velikost si clovek velmi rychle zvykne a vse pod 5" mu bude pripadat male Jinak skvela recenze, dekuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 11. 2012 12:13

Prečo dáť prednosť Note 2 pred iným smartphonom na trhu?+/- veľký displej - na väčšom displeji je či už web, mail, dokumenty, multimédia pohodlnejšie, samozrejme pre niekoho môže byť velkosť prekážkov a pokiaľ nosí mrkvaky alebo obtiahnuté nohavice s malými vreckami nech naňho radšej zabudne.+ komplet výbava (nechýba ani barometer) a na top úrovni. U iných smartphonov sú často nejaké ALE (chýbajúci slot na karty, NFC, slabý akumulátor, horší displej so slabými pozorovacími uhlami, slabý fotoaparát atd)+ kapacitný stylus a software s ním spojení, zariadenie dostáva nový rozmer+ niektoré soft. vychytávky z članku+ 3100 mAh- spolu s Razr Maxx najlepšia výdrž na trhu a pokiaľ je niekomu málo, môže si dokúpiť väčšiu batériu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 12:08

mám rok a pul SGSII , pul roku jsme pokoukaval po tabletu v rodině by se hodil , ale vzheledem ktomu ze jsme furt na cestácha cena informací a jejich dostupnost je promne prvořadá tak jsme vynechal rodinu a upgadoval jsme svuj galaxy za nový galaxy
S SGNII jsem po 5 dnech maximalne spokojenej.
prohlížení webu a psaní pomocí penu téměř dokonalé, rychlost rozpoznávání psaného písma je téměř 100procentní. Výdrž baterie mne zcela překvapila dnes jsme dával telefon teprve po 3 nabíjet za 5 dní a to jsme cca 2 dny prováděl dohrání potřebných aplikací a uživatelské nastavení. Výkon je nekompromisní.
Ted jeste aby uz na trhu byly origínál dokovací držáky do automobilu včetně stloní dockiny pro připojení klavesnice myši a HDD s připojením přes HDMI k monitoru a bude to dokonalé. Jinak použil jsme USB OTG redukce z SGSII a po pripojení klavesnice k telefonu pres redukci a zasunutí káblíku myši do portu USB u klavesnice vše funguje jak má tedy člověk ma k dyspozici klavesnici a myš součesně přes jedno usb. (samizřejmě funguje i bezdratová konektivita přes usb radio od logitech. SGSII nezvladl pres redukci napájet USB klavesnici a myš současně (asi dával pouze 100mA kdežto SGNII to dává (klavesnice má 300mA a myš má 100mh) z čehož usuzuji že dokáze dát 500mA možná i 1 A vzhlem kdotu že nabíječka má 2A.Fotoaparát je se mi zdá proti SII méně kvalitní (můj dojem)Měl byhc jeden dotaz:
Telefon jsme koupil v Electrowordu na poukázky kteréjsme dostal v minulosti. Jak poznam ze telefon pochází z oficiální distribuce?
krabička byla prelepená v místech pečetě na 3x. návod je české verze..Jeste jedna otázka:
jakou barvu maji sluchátka a nabíječka dodáváná v balení SGNII grey? bílá mi přijde trochu zcestná!!!! ted mne na to upozornil kolega....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 12:05

Zdravim. Mozte mi prosim poradit... Mam SGS3 a neviem nikde najst nastavenie casu odoslania SMS, co pisete v clanku a tiez swype klavesnicu mi nejde aktivovat, ale to asi kvoli jazyku?? Dakujem za odp

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 11:20

U highend telefonu by neměla chybět podpora LTE800, 1800, 2600 - u tohoto zřejmě ale bohužel chybí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 11:12

Pěkná hračička, ale také si nejsem jistý jeho reálným využitím.
S sebou mám SGS III, který je víceméně na hraně použitelnosti v rámci komfortu a nošení(na kole, na houby..), pokud jedu vlakem 4 hodiny(vlakem nejezdím, ale co kdyby), tak vytáhnu tablet.
Ale to je subjektivní názor.
Co mne zaráží - aplikace S-Suggest - Honza hovoří o tom, že filtruje aplikace pro S-Pen, tak proč ji mám i v mém SGS III?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 10:43

Velká škoda chybějícího USB mass storage. To je bohužel nemoc všech nových smartphonů od Samsungu.Někde jsem četl, že česká QWERTZ klávesnice nejde přepnout na českou QWERTY, je to pravda? To by mě také dost mrzelo. Sice by šlo určitě nainstalovat jinou, ale to už asi nebude to pravé ořechové.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 10:36

Ježiš, to je kráva velká!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 10:03

"protože telefon má někdy i několikasekundové zpoždění nebo na dotyky nějaký čas vůbec nereaguje" -- a přesně o tom to bohužel je. Čtyřjádrový CPU, hromada RAM, a stejně to tuhne a seká se to. Taky často přestane na několik sekund reagovat pravé spodní tlačítko Zpět.A hardwarová konstrukce je hrozná, zadní plastový kryt má šířku cca 0.3mm, prohýbá se, nelícuje, a u zařízení co jsem měl nejde zaklapnout po pár otevřeních.Pokud je toto high-end model, tak je to ostuda celého Androidu a velký prodejní argument pro rychlé Windows Phone 8.A subjektivně - z prostředí Androidu je stále na zvracení, nevidělo grafika, je ohavné, nekonzistentní a zmatené.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (27)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 10:03

Kebyže je takáto recenzia aj na iPhone 5....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 09:55

Další sračka s Androuidem z rejžovýho pole co se zasekává. Zlatej Ajfóóóónek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (51)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 11. 2012 08:39

Je možné kreslit i absolutně rovné čáry např. pomocí 2 bodů a vlastně takto svým způsobem zanášet "kóty" do fotek? Bylo by to hodně šikovné pro řemeslníky, obzvláště na velkém displayi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 07:31

Přístroj vypadá zajímavě, ale pořád pro něj hledám nějaké reálné využití, které ospravedlní velikost a stylus, opravte mě, pokud se na to dívám špatně, ale:
1) na psaní SMS to asi moc vhodné není (krátký vzkaz typu "omlouvam se, 5 min zpozdeni" pri poklusu na schuzku s aktovkou v druhe ruce)
2) na volání v podobné situaci asi taky ne (předpokládám, že ovládání jednou rukou, je docela umění)
3) když nikde neběhám a sedím v kanceláři nebo doma, nesáhnu zrovna po telefonu, pokud chci sledovat film nebo psát e-mail (na to mám televizi a notebook)
4) když ležím v posteli a chci jen tak brouzdat po sítí, nebo si číst knížku, sáhnu po tabletuVíc mě teď nenapadá, ale mám pocit, že ty vychytávky vypadají hezky v reklamě a v recenzi, ale do reálného světa moc nezapadají (třeba kulatý výřez obsahu z webu? proč? fotky i texty jsou většinou hranaté...) AirView vypadá zajímavě, ale sledovat video při cestě do práce? Možná tak v MHD, v autě to nezvládnu a pěšky také ne... Přístroj je to zajímavý, ale zdá se mi, že se snaží vpáčit mezi malý a pohodlný mobil a tablet, ale tam už možná není na další zařízení místo.Má někdo příklad skutečného využití, které ho přesvědčilo o koupi? Nebo jej pak dodatečně hledáte, třeba tím, že to, co jste dělali dříve pohodlněji a lépe na notebooku a televizi, teď absolvujete na Note 2 prostě jen proto, že už ho prostě máte a je Vám nepříjemné ho nepoužívat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 00:40

Já jsem z Note II trochu v rozpacích... jsem spokojený uživatel Note 1, o Note 2 jsem i chvilku uvažoval, ale ve skutečnosti tam neni moc důvodů, proč upgradovat.- lesklé tělo vnímám proti Note 1 jako jednoznačný downgrade, starý Note má krásný a praktický design... to se o N2 říct nedá
- display je v některých ohledech taky downgradeA co tam zbyde?- 4 jádrový procesor mi je šumák, i starý dvoujádrový Note zvládá i nejnáročnější aplikace
- NFC? CO dalšího?V podstatě jediný důvod, proč by měl někdo přemýšlet o N2 je nový stylus a SW vychytávky.Když do toho člověk vezme v úvahu, že starý Note se prodává výrazně levněji... přijde mi, že tohle úplně Samsung nezvládnul. Přecejenom třeba S3 byl od S2 dál o mnohem více, než je Note 1 od Note 2.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
04. 11. 2012 00:11

Pristroji bych vytknul jina negativa, ale urcite ne vysokou cenu a velikost zarizeni, to proste odpovida zamereni na uzivatele, ktery si jej chce poridit. Kdybych mel porovnat s SGS3, tak ma vetsi displej, S-Pen, vice vychytavek a vetsi vypocetni vykon, cena? Temer totozna, ale u SGS3 si stezovat na cenu nebudete. To stejne bych mohl rict i u iPhonu. Tohle je High-End zarizeni a cena naprosto sedi.Avsak dekuji za tak obsahlou recenzi, ackoliv Note2 jiz vlastnim, rad si o nem neco prectu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor