Samsung Galaxy S Advance oficiálně: dostal dvoujádro

Samsung obnoví slávu svého prvního androidového bestselleru Galaxy S. Do názvu přidal slovíčko Advance, do výbavy dvoujádrový procesor.

Po úniku prvních nepotvrzených informací se Samsung rozhodl, že svůj nový smartphone představí oficiálně. Do portfolia jihokorejského výrobce přibude Android vyšší třídy se čtyřpalcovým displejem a 5Mpx fotoaparátem. Že vám jsou tyto specifikace povědomé? Samsung oživuje svůj první veleúspěšný androidový model pod názvem Galaxy S Advance. Tím se opět značení výrobce stává trochu méně přehledným, dosud se totiž k odlišení vylepšených modelů od svých předchůdců používala nálepka Plus. Jenže jeden Samsung Galaxy S Plus už existuje.

Klepněte pro větší obrázek

Samsung ve snaze zaplnit každou skulinku na trhu Androidů přichystal obnovenou variantu dva roky starého telefonu Galaxy S. Základní charakteristiky, jako operační systém, uživatelská grafická nadstavba TouchWiz, velikost displeje a rozlišení fotoaparátu zůstává zachováno. Jednojádrový procesor se ovšem změnil na dvoujádro s frekvencí 1 GHz. Vnitřní paměť bude činit 8 nebo 16 GB pro různé světové trhy, operační paměť RAM čerpá jednotnou kapacitu 768 MB.

Sázka na jistotu

Pokud se na chvíli zastavíme u designu, zjistíme, že přední strana se mnoho nezměnila, přesto má telefon blíž k druhé generaci Samsungu Galaxy S II. Při pohledu zboku najdeme podobnost s jiným telefonem Samsungu, modelem Galaxy Nexus určeným pro Google. Také on má podobně prohnuté tělo, znamená to, že mírně zakřivené je i sklíčko displeje. Na úhlopříčce 4 palce, kteří mnozí považují za ideální kompromis mezi velikostí a komfortem ovládání, ze rozprostírá zobrazovací plocha s rozlišením 480 × 800 bodů. Samsung ponechal technologii Super AMOLED (bez plus) a tedy pravděpodobně s PenTile maticí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Další překvapení se nekonají, pod zadním krytem najdeme uživatelsky vyměnitelný napájecí článek s kapacitou 1 500 mAh, telefon je vybaven řádnou konektivitou včetně 3G, Wi-Fi a GPS. Pětimegapixelovému foťáku s autofokusem tentokrát nechybí LED blesk, videa natáčí v max. rozlišení 720p. Při pohledu na specifikace nás napadne, že Galaxy S Advance má nebezpečně blízko k modelu Galaxy W. Liší se jen o fous větším displejem a přítomností dvoujádra. Jinak se ale budou oba telefony na trhu navzájem zbytečně ohrožovat. Možná to vyřeší obchodní politika Samsungu, který obnovený model Galaxy S Advance nabídne od února v Rusku a teprve potom budou následovat ostatní regiony včetně Evropy. Koncová cena není dosud známa, měla by se však pohodlně vejít do 10 tisíc Kč.

Diskuze (27) Další článek: Spustili jsme Katalog tabletů

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S Advance, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy W, Samsun, Obnovený model, GAL, Sam, Galaxy s, Dostal, Dostál, DOS,