Samsung Galaxy S10 dostal první velkou aktualizaci. Přináší úpravu klávesy Bixby

Samsungy řady Galaxy S10 dnes v ČR dostaly první velkou firmwarovou aktualizaci U1ASBA, která má velikost téměř 500 MB! Jedná se o první předprodejní update, který vylepšil stabilitu systému a fotoaparátu, zrychlil ultrazvukovou čtečku otisků prstů a konečně umožnil částečné přeprogramování klávesy Bixby. Součástí aktualizace je i únorový update zabezpečení. A protože ve Fotoaparátu zatím stále chybí režim Instagram, vypadá to, že před zahájením prodejů (8. března) na „es desítky“ dorazí minimálně ještě jedna aktualizace.

O možném přeprogramování klávesy Bixby přímo od výrobce, jsme vás informovali již dříve. V praxi to vypadá tak, že musíte stáhnout aktuální verzi Bixby, zvolit jazyk, přihlásit se k Samsung účtu a provést úvodní rozpoznání vašeho hlasu. Poslední krok však můžete přeskočit. Následně je třeba přejít do Settings - Bixby key a vybrat si chování tlačítka. Stisknutím nebo delším podržením otevřete hlasového asistenta Bixby, alternativu, kterou si nezvolíte, můžete využít jako zkratku pro libovolnou aplikaci. V praxi je tak vhodné na stisk namapovat oblíbenou aplikaci a až na podržení tlačítka ponechat Bixbyho.

Toto jsou nové Samsungy řady Galaxy S10:

Samsungy řady Galaxy S10 se na pulty obchodů dostanou v pátek 8. března.


Oživeno 1.3. 7:00: Úprava chování klávesy Bixby je součástí nejnovější aktualizace hlasového asistenta, který je k dispozici pro Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8 a pro Galaxy Note 9. Před hrátkami s tlačítkem Bixby si nejprve odinstalujte aplikaci BxActions, pokud jste ji až dosud na svém smartphonu používali. 

Diskuze (48) Další článek: T-Mobile má novou předplacenku. Za mobilní data zaplatíte maximálně 10 Kč denně

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Samsung řady Galaxy, Klávesa, DOS, Dostál, Podržení, Česká republika, Samsun, Sam, Dostal, Bixbyho, Úprava, Settings, Přeprogramování, Aktualizace,