Samsung Galaxy S4: živě z New Yorku

Jeden z největších mobilních svátků roku je zde, Samsung představuje pokračovatele legendární řady Galaxy S IV a my jsme u toho!

Letošní velká premiéra roku se přiblížila. Samsung dnes představí v New Yorku nástupce vlajkového modelu Galaxy S IV. Celá akce bude podle všeho nebývale bombastická, pozvánku dostalo tři tisíce účastníků z celého světa a zbytek může dění v sále Radio City Music Hall sledovat přímo na newyorském náměstí Times Square nebo na internetu. Také proto jsou očekávání od novinky s předpokládaným názvem Samsung Galaxy S IV vysoká.

Telefon má nabídnout nejvyšší možnou hardwarovou výbavu, která spolu se softwarovými inovacemi má učinit „es čtyřku“ nejlepším smartphonem na trhu. Co všechno už se o smartphonu dopředu ví, zjistíte v našem souhrnu. Posledním dílem do skládačky zůstává design. Zkusí Samsung něco nového, nebo se opět spolehne na osvědčené zaoblené tělo pokryté plasty? To je otázka, která i přes některé uniklé fotografie stále visí ve vzduchu.

Online premiéru nového Samsungu můžete sled ovat přesně o půlnoci ze 14. na 15. března českého času v tomto článku.


01:55

Preview nového krále Androidů.

01:40

Jak to bude s Galaxy S4 na českém trhu?

01:10

01:05

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Závěrem pár fotek od Honzy z New Yorku

01:01

Klepněte pro větší obrázek 
Oficiální souhrn specifikací Samsungu Galaxy S4

01:00

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Tisková konference končí. Honza Láska s Martinem Chroustem uhání natočit, vyfotit a načerpat první dojmy z novinky

00:57

S-Health: Fitness funkce, které můžete obohatit příslušenstvím, náramky, váhou, atd. K dispozici bude i řada příslušenství, nejzajímavější je S-Cover, který má okénko, ve kterém je telefon schopný ukázat ty nejdůležitější informace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dual-video-Call a S-Cover v praxi

00:55

Funkce Smart Call a Smart Eye - přijetí hovoru gestem a zastavení videa, když odvrátíte zrak od displeje. Funkce, které vypadají moc pěkně při prezentaci, ale opravdu chcete, aby se video zastavilo pokaždé, když se podíváte jinam?

00:54

Diual video call: opět je zde ukázka využití obou kamer naráz - protějšek vidí, co se děje před i za telefonem.

Klepněte pro větší obrázek 

00:52

Group Play: až 8 telefonů SGS4 může hrát jako 8 reproduktorů s prostorovým zvukem. Kolikrát se vám tohle na jedné párty povede? Ale rozhodně zajímavá funkce... Když máte dva telefony, máte stereo. Podobně to funguje i s multi-player hrami.

Klepněte pro větší obrázek 

00:48

S-Drive je funkce, která se spojí s audiosoupravou v autě a umožní vše ovládat hlasem. Demo bylo působivé, počkejme si na reálný test. Čeština chybí...

00:47

Samsung Galaxy S IV, resp. jeho displej, můžete ovládat i s rukavicemi.

00:46

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pár fotek od Honzy z místa dění

00:42

Smart-Switch je aplikace pro počítač, která umožní přenést obsah (kontakty, kalendář, fotky a ostatní) do SGS4.

00:39

Automatická tvorba fotoalb - podle času a zeměpisné polohy. Stačí jen vybrat titulní stránku alba.

00:35

S-Translator: namluvte větu jedním jazykem, telefon ji přečte v jazyce jiném a naopak. K dispozici je 10 jazyků. Čeština... chybí. Funkce je integrovaná do systému, přeložit si tak můžete maily, chat, SMS, web, prostě cokoliv.

Klepněte pro větší obrázek

00:33

Detailně byla představena i funkce Air View. POtvrdila se tedy funkce Floating Touch známá již z Xperie Sola, náhledy a další lze vyvolat již přiblížením prstu, není třeba speciáního stylusu.

Klepněte pro větší obrázek 
Galaxy s IV zvládne více než 100 foto za čtyři vteřiny a automaticky vybere ten nejlepší. Funkce pro vymazání nechtěných turistů před historickou památkou, tchýně z rodiné fotky atd ;-)

00:32

Fotoaparát disponuje množstvím efektů a zvukových ekvalizérů pro natáčení videa...

00:31

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung dokázal překvapit. Telefon dokáže ve stejný okamžik využívat čelní i zadní fotoaparát. Říká tomu Dual camera. Takže lze přidat obrázek samotného fotografa do snímkupořízeného hlavním fotoaparátem

00:27

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Opět požit polykarbonát. Na zamykací obrazovce se dočkáme podobné animace, jako v případě Galaxy S III vln na vodní hladině. Dočkáme se tří paměťových variant: 16, 32 a 64 GB. Baterie má kapacitu 2 600 mAh a je uživatelsky vyměnitelná. Podle očekávání, operační paměť: 2GB RAM. Nové sensory: teplota a vlhkost prostředí.

00.26

Klepněte pro větší obrázek
Konektivita: LTE až později letos, jinak je to vyčerpávající seznam včetně infračerveného portu.
 

00:25

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Srovnání s SGS3

00:23

Vzhled Novinky víceméně odpovídá únikům, dočkali jsme s eplastového těla s kulatými rohy. Nechybí Home tlačítko, novinka je prý tenčí než předchozí Galaxy S III. Galaxy S IV bude dostupný od konce dubna u více než 300 prodejců. Dnešní představení začíná tím, čím ostatní končí - datem dostupnosti.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

00:21

Jméno nové vlajkové lodi je oficiálně potvrzeno, Samsung Galaxy S IV.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vzhled nového SGS4 je přesně takový, jaký jsme mohli vidět na snímcích z dnešního rána.

00:19

Samsung bude vsázet na širokou podporu vlastních aplikací a funkcí. Objevují se pojmy jako Smart Scroll, Smart Pause, Air View

00:17

Zmíněno bylo i oddělení pracovního prostředí Smart Knox.

00:16

Už na začátku tiskové konference jsme se dočkali představení novinek, jako je Smart Pause, Smart Scroll nebo Air View. Zatím jen v náznacích...

00:14

A teď hlava mobilních Samsungů JK Shin. Jako již tradičně začínáme uvítáním a úspěchy jihokorejské firmy Samsung.

Klepněte pro větší obrázek 

00:12

A teď už opravdu jdeme na věc. Na pódiu je chlapec, který se objevoval v teaserech na SGS4.

Klepněte pro větší obrázek

00:06

Čeká se i na Times Square...

Klepněte pro větší obrázek

00.04

Tak přece jen pár minut zpoždění tu je... Právě teď hlasatel oznámil, že začneme "za pár minut".

Pátek, 00:00

Začínáme!

Klepněte pro větší obrázek

23.47

Že by se dnes začínalo na čas? Moderátor před chvílí oznámil 15 minut do startu.

23:45

Klepněte pro větší obrázek
Další foto od Honzy. Takhle to vypadá v sále

23:37

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Honza je uvnitř v sále a výjimečně přidáme i jeho komentář, který se neměl dostat na veřejnost: „ve zkratce. fronta jak prase a nadhernej sal“

23:30

Do finálního prodeje by se mělo dostat několik verzí Galaxy S IV. V USA by se měla například prodávat verze s čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 600 namísto osmijádra přímo od Samsungu. V jihovýchodní Asii se pro změnu dočkají také varianty pro dvě SIM karty.

23:20

Apple zkouší narušit dnešní velký den společnosti Samsung. Bojíme se ale, že update OS X Lion v10.8.3. na to stačit nebude. Současně se Apple snaží připomenout i jinými způsoby. Phil Schiller, šéf marketingu u jablečné společnosti, se během posledních dní několikrát opřel do svého jihokorejského konkurenta. Nejprve se vyjádřil, že telefony s Androidem jsou pouze náhradou za hloupé telefony a že nikdy nedosáhnou kvality iOS zařízeních. Dnes přidal kritiku přímo nové „es čtyřky“, když pro agenturu Reuters uvedl, že nový Galaxy S IV se bude rozesílat s téměř rok starým operačním systémem. Opačným směrem by se mu však mohla vrátit poznámka, že iPhone se v posledních letech sice rozesílá vždy s nejnovějším systémem, avšak s velmi podobným vzhledem a několik let starým hardwarem, který se každoročně jen nepatrně obmění.

22:50

Jak se "SGS4" popasuje s iPhonem 5 a později s iPhonem 5S? Nebo si myslíte, že už je Samsung dávno vepředu?

Klepněte pro větší obrázek
Z komiksu Joy of Tech

22:20

Samsung nenechal nic náhodě a velmi se zaměřil na marketingovou stránku nového produktu a dnešní akce. Již víme, že plánuje přenášet video z akce Unpacked přímo na newyorském Time Sqaure. Do povědomí se dostal i velký billboard na stejném místě. Také však využil populárního fenoménu flashmob, když zinscenoval následující překvapení pro kolemjdoucí v New Yorku.

21:50

Tak přeci jen se objevily první fotografie nového Galaxy S IV, které jsou přímo srovnávány s konkurenčními telefony. Na čínském serveru it168.com již vyšla také první recenze nového Samsungu. Následující fotky, stejně jako většina dalších pochází právě z tohoto serveru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

21:30

Po teoretických údajích o displeji nyní přichází skutečné porovnání schopností nového PHOLED displeje. Aktéry srovnání jsou znovu Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S III a Samsung Galaxy S IV. Bohužel se nám nepodařilo vyhledat větší velikost obrázku znázorňující tento minisouboj.

Klepněte pro větší obrázek
Zdroj: mobiltelefon.ru

21:10

Ještě jednou zabrousíme do pole designových ztvárněních chystaného telefonu. Tentokráte pochází z dílny autora jménem Sanjaya Kanishka. Proslýchá se, že Samsung vyrobil až 6 variant Galaxy S IV, které se lišily svým vzhledem. Která bude podle vás ta pravá, které se dočkáme už za méně než tři hodiny?

Klepněte pro větší obrázek 

20:50

Vypadá to, že se do módy znovu dostává také infraport. Naposledy se s ním chlubila vlajková loď HTC One. Nyní se zřejmě přidá i Galaxy IV.

20:30

Mnozí z vás jsou jistě zvědaví na schopnosti 13Mpix fotoaparátu. Nyní se můžete podívat na první fotografie vyfocené fotoaparátem Samsungu Galaxy S IV. Škoda jen, že pořízené snímky nebyly srovnány s konkurencí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

20:00

Začínají se objevovat další informace o displeji. Server it168.com má k dispozici pravděpodobně dualSIM verzi Samsungu Galaxy S IV, což využil k porovnání kvality displejů. Srovnával telefony Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S III a právě nový Samsung Galaxy S IV. Z testu je jasné, že nový Galaxy S IV má opět PenTile matici, ovšem přináší zcela nové rozložení zelených sub-pixelů, kterých je nyní dvakrát více. Druhý obrázek pak porovnává stupnice šedi jednotlivých displejů a konečně ze třetího je vidět, že barvy čtvrtého Galaxy S modelu budou výraznější než u jeho předchůdce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zdroj: it168.com
Klepněte pro větší obrázek

17:00

V zákulisí newyorské akce se začíná proslýchat, že Samsung Galaxy S IV nebude jedinou novinkou dnešního dne. Na řadu má přijít také nové logo jihokorejské společnosti.

Klepněte pro větší obrázek

14:00

Již dříve unikly informace o tom, že důležitou roli při ovládání telefonu, budou hrát také oči. V této souvislosti se hovoří o funkci "Eye Scroll" nebo "SmartPause". Ta první by měla umožnit scrollování po webových stránkách bez potřeby dotykových gest. SmartPause využijete při sledování videa. Ve chvíli, kdy video na telefonu přestanete sledovat, tedy otočíte hlavou jiným směrem, video se automaticky pozastaví. Jak tato funkce funguje v praxi vám ukáže následující video.

13:15

Na následujícím videu je zachyceno vylepšené ovládání displeje Galaxy S IV, tzv. "floating touch". Telefon totiž reaguje na pouhé přiblížení prstu k displeji, není třeba skutečného dotyku na obrazovce. Podobné ovládání jsme již mohli vidět u telefonu Sony Xperia Sola.

12:45

Zatímco většina lidí čeká na dnešní večer, aby se dozvěděla, jak bude skytečně vypadat Samsung Galaxy S IV, web Concept Phones nespí a Vilim Pluzaric na něm zveřejňuje svoje představy o šesté generaci vlajkové lodi Samsungu, modelu Galaxy S VI. Novinka se podle něho objeví na trhu nejdříve v roce 2015 s Androidem 6.0 a nadstavbou Gravity UX na palubě, Full HD OLED displejem na úhlopříčce 4,5 palce, 18 Mpx fotoaparátem s podporou pro natáčení 4K videa, tělem bez konektorů, jelikož vše bude probíhat bezdrátově. Hudba, nabíjení i komunikace s PC a dalšími periferiemi. Baterie má vydržet týden na jedno nabití a tělo bude možné lehce ohýbat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Koncept Samsungu Galaxy S VI z webu Concept Phones, autor Vilim Pluzaric (foto: www.concept-phones.com)

11:00

Na obrovské vlně zájmu, která okolo představení Samsungu Galaxy S IV panuje, se chtějí svézt i ostatní výrobci. Takto vtipně reagovala na náměstí Times Square společnost LG, která na billboardu s reklamou na LG Optimus G říká, že narodíl od Samsungu Galaxy S IV je jejich top model už dostupný. Využila při tom motivu velké číslice 4, která je vyobrazena i na reklamě na Samsung Galaxy S IV přímo pod ní.

Klepněte pro větší obrázek
Společnost LG vtipně reaguje na teprve chystanou vlajkovou loď Samsungu (foto: www.newswire.co.kr)

10:00

Veškeré informace, které o nové vlajkové lodi víme, si můžete přečíst v následujícím článku. Nejdůležitější parametry pak jsou následující:

  • Rozměry a hmotnost: 140,1 × 71,8 × 7,7 mm, 138 gramů
  • Procesor a grafika: Octa-core Exynos 5410 s taktem 1,8 GHz, PowerVR SGX GPU 544MP3
  • Paměť: 2 GB RAM, 16 až 64 GB vnitřní paměť
  • Displej: Full HD Super AMOLED s úhlopříčkou 4,99 palce s fullHD rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů
  • Fotoaparát: 13megapixelový s BSI senzorem, natáčení videa ve fullHD rozlišení (1 080p)
  • Systém: Android 4.2.1 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TouchWiz
  • Konektivita: GSM/WCDMA/HSPA+, podpora LTE bude zřejmě záviset na jednotlivých regionech
  • Baterie: Li-Ion s kapacitou 2600 mAh
  • Ostatní: podpora NFC, bezdrátové nabíjení

14. března, 9:00

Jihokorejskému výrobci se letos opravdu nedaří držet informace pod pokličkou. Internetem od rána kolují zatím nejkvalitnější fotografie Samsungu Galaxy S IV. Dle nich se Samsung zřejmě vydá cestou Applu a Nokie, když vzhled své vlajkové lodi také příliš nezmění.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
zdroj: it168.com

13. března

MobilMania už je v New Yorku. Takto to vypadá na letišti JFK bezprostředně po výstupu z letadla. Spojené státy si každého, kdo chce vstoupit na jejich území, pečlivě prověří.

Klepněte pro větší obrázek

Typická ulice na Manhattanu, blízko našeho hotelu.

Klepněte pro větší obrázek

Hotelová lobby je spojena průchodem se stanicí vlaků a metra Grand Central, možná i proto se zde zdržují nejen hosté hotelu.

Klepněte pro větší obrázek

Trocha večerního nakupování...

Klepněte pro větší obrázek

12. března

Samsung láká na novinku krátkým videem, jehož hlavním hrdinou je malý chlapec Jeremy. Ten by se měl objevit přímo na premiéře Samsung Unpacked 2013.

Hodně se spekuluje o této fotografii, kterou zveřejnil přímo Samsung. Někteří doufají, že jde jen o symboliku a dědictví úspěšného předchůdce, jiní vidí v renderu přímo siluetu novinky a marně hledají telefonní sluchátko...

Klepněte pro větší obrázek

Cestu a pobyt redaktora hradila společnost Samsung.

Diskuze (53) Další článek: Tesco Mobile: legendární „virtuál“ jde na český trh

Témata článku: Samsung, , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone SE, Apple iPhone SE 64GB, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), LG Optimus, LG Optimus G, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Sony Xperia sola, Sony Xperia Z, Dnešní večer, Honza Láska, Velká premiéra, Stejný okamžik, Zajímavá funkce, Nové es, Galaxy s