Samsung Galaxy S5 Zoom: 19Mpix fotoaparát se 720p displejem

Testeři Samsungu pravidelně nechávají nepředstavené telefony procházet rozličnými benchmarkovacími aplikacemi, které se tak poslední dobou staly zásobárnou cenných informací. Nyní byly téměř kompletní specifikace odhaleny díky benchmarku GFXBench. Galaxy S5 Zoom (SM-C115) bude nástupcem loňského Galaxy S4 Zoom, největší změnou má být přítomnost 19Mpix fotoaparátu, očekává se i zachování 10× optického zoomu, kterým se mohl pyšnit už loňský model. Zůstává i maximální rozlišení nahrávání videa - Full HD.

Klepněte pro větší obrázek 
Loňský Galaxy S4 Zoom brzy dostane svého nástupce, dočkat se máme již v květnu

Displej má úhlopříčku 4,8", na které zobrazuje matici 1 280 × 720 pixelů, je otázkou, zdali výrobce do telefonu integruje LCD nebo Super AMOLED displej. Pro stránce procesorové výbavy nabídne novinka to stejné, jako v případě Galaxy Note 3 Neo, tedy šestijádro vlastní výroby, které se skládá z čtyř jader Cortex-A7 o taktu 1,3GHz pro základní běh a dvou jader pro vysoký výkon. V zařízení bude dále připravena 2GB operační paměť, 16GB interní úložiště a slot pro microSD karty. Z konektivity nechybí GPS, Wi-Fi, NFC ani Bluetooth, zařízení je i poměrně bohatě vybaveno v senzorové části, nechybí gyroskop, akcelerometr, kompas, senzor přiblížení k displeji ani senzor automatické regulace jasu.

Klepněte pro větší obrázek 
Technické specifikace Samsungu Galaxy S5 Zoom známé z benchmarku GFXbench

Samsung Galaxy S5 Zoom má být oficiálně představen v průběhu května, na trh by se pak mohl dostat v letních prázdninových měsících.

Zdroj: webtrek

Diskuze (19) Další článek: Unavil se Android? Poradíme, jak mu vrátit rychlost

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 Zoom, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, F +, Zoom, Prázdninový měsíc, ? Displej, Samsung Galaxy s, GAL, Galaxy s, #zoom, Samsun, Displej, Foto