Samsung Galaxy Star a Pocket Neo: lowendy pro mladé

Samsung představil další dva nové modely Galaxy. Vypadají stejně jako ty předchozí, jsou ale menší, hůře vybavené, a proto snad i levnější.

Samsung dnes nenápadně rozšířil řady svých androidových smartphonů Galaxy o dva základní levné modely. Pro označení zvolil zavedené názvy Star a Pocket, které už v minulosti v portfoliu figurovaly. Modely Samsung Galaxy Star a Samsung Galaxy Pocket Neo jsou podle slov výrobce určeny mladším začínajícím uživatelům, jejich uplatnění ale vidíme hlavně v rozvojových zemích nebo u uživatelů, kteří chtějí smartphone prověřené značky za co nejnižší cenu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Star v bílé a černé barvě

Velkou část výbavy mají oba modely společnou, proto se rovnou nabízí otázka, proč uvádět dva různé typy, když se vzájemně liší pouze v detailech. Smartphony nabídnou základní výbavu v čele s třípalcovým dotykovým displejem, Androidem 4.1 Jelly Bean, 4 GB vestavěné paměti, 512 MB RAM, 2Mpx fotoaparátem a pouze 1 200mAh akumulátor. Oba modely disponují funkcí dualSIM v tzv. režimu Always On, což znamená, že karty jsou neustále na příjmu a při telefonování z jedné jsou hovory z druhé karty na tuto přesměrovány. Stejná je dokonce i udávaná hmotnost 100,5 gramu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Star v bílé a černé barvě

Odlišnosti hledejme pouze v drobnostech. Kromě mírně rozdílného designu (obě novinky jsou kompaktní zakulacené oblázky) a s tím souvisejících jiných fyzických roměrů uvnitř Galaxy Star tepe jednojádrový 1GHz procesor, Galaxy Pocket Neo má takt na jednojádru pouze 850 MHz. Zajímavé ovšem je, že Samsung u Galaxy Star neudává podporu frekvencí pro sítě 3G. Pokud nejde o chybu ve specifikacích, prakticky poprvé se setkáváme s androidovým smartphonem, který je určen pouze pro GSM, a tím tedy GPRS nebo EDGE. Pocket Neo už 3G sítě umí a navíc má i GPS.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Pocket Neo v šedivé barvě

Novinky Samsung Galaxy Star a Galaxy Pocket Neo patří do nejnižšího patra portfolia chytrých telefonů Samsungu. Aby firma mohla v tomto segmentu konkurovat specialistům na levné androidy, mezi které patří např. Alcatel nebo Huawei, bude muset nasadit opravdu velmi nízkou cenovku. Vzhledem k absenci 3G u Galaxy Star by cena tohoto modelu neměla překročit 2 tisíce korun, Galaxy Pocket Neo bude nejspíš jen o pár stokorun dražší. O dostupnosti na jednotlivých trzích se bude teprve rozhodovat, Samsung navíc bude volit varianty s jednou a dvěma SIM kartami.

Samsung Galaxy Star Duos
S5282
rozměry a hmotnost: 105 × 58 × 11,9 mm, 101 g
displej: 3,0", kapacitní TFT LCD, 240 × 320, 133 PPI
sítě: GSM
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 200 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 2MPx, video (320 × 240)
17 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Samsung Galaxy Pocket Neo Duos
rozměry a hmotnost: 105 × 58 × 11,8 mm, 101 g
displej: 3,0", kapacitní TFT LCD, 240 × 320, 133 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 4 GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 200 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 2MPx, video (320 × 240)
21 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (9) Další článek: Slováci dostali navigaci, co má Google pro Čechy? (Aktualizováno)

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy Pocket Neo, Samsung Galaxy Pocket Neo Duos, Samsung Galaxy Star, Samsung Galaxy Star Duos, Samsung Galaxy s, Low, Sam, GAL, Neo, Galaxy s, Udávaná hmotnost, Samsun, Pro +, Pocket, Neo +,