Samsung Galaxy Tab 7.7 a pohled do jeho útrob

Oficiální blog Samsungu poodhalil, z čeho se skládá Galaxy Tab 7.7. Na detailních snímcích uvidíte vnitřní obvody i jinak nedostupnou baterii.

Oficiální blog Samsungu se pustil do rozebrání zatím asi nejpovedenějšího tabletu od Samsungu, modelu Galaxy Tab 7.7. V krátkosti si zmiňme základní parametry. Tablet váží 335 gramů a s vestavěnou baterií vydrží nepřetržitě přehrávat video po dobu 10 hodin. Z čelní strany je hlavní inovací Super AMOLED Plus displej, který u tabletů Samsungu vídáme vůbec poprvé. Redaktoři blogu Samsung Tomorrow rozebrali verzi s podporou LTE (sítě čtvrté generace), takže se pyšní i vysokorychlostní podporou dat. To všechno se Samsungu podařilo vměstnat do zaoblené krabičky s tloušťkou 7,89 mm. Jak se do tak tenkého přístroje mohlo všechno vejít? Jakou kapacitu má baterie a jak vlastně útroby takového tabletu vypadají?

Recenzi Galaxy Tabu 7.7 si můžete přečíst zde 

Klepněte pro větší obrázek
Základní komponenty Galaxy Tabu pěkně pohromadě

Dotykový panel
Dotyková plocha tabletu má větší odolnost díky zpevněnému ochrannému sklu. Aby mohlo být dosaženo malé tloušťky zařízení je dotykový vzor TSP (Touch Screen Panel) vytištěn přímo na AMOLED displeji.

Super AMOLED Plus displej
Displej Galaxy Tabu poskytuje živé a syté barvy, k jejichž úpravám nedochází ani při bočních pohledech. Nepřesvětlovaný displej je ideální pro prohlížení multimédií, díky rychlé odezvě na obraze nejsou patrné žádné pozůstatky po předešlých framech.

Čelní panel
Ke zmenšení rozměrů tloušťky tabletu nedošlo na úkor odolnosti. Přední část obsahuje magnesium, fotoaparát, reproduktory a další částí byly zhmotněny do modulů, aby se v útrobách neplýtvalo místem.

DMB anténa
Slouží k příjmu DMB (Digital Multimedia Broadcasting) vysílání, které je dostupné jen v některých oblastech světa. Samotný standard byl vyvinut v Jižní Korei a je součástí národního IT projektu pro příjem multimédií (televize, rádio) v mobilních zařízeních. Může pracovat přes satelitní (S-DMB) nebo pozemní (T-DMB) vysílání.

3,5mm jack
Slouží k připojení vlastních sluchátek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Základní deska je domovem hlavních komponent, díky pokročilým integračních technologiím Samsungu se na desku podařilo dostat více než 1000 součástek.

Gyro senzor
Byl použit stejný senzor, jako v případě Galaxy S II. Detekuje naklonění tabletu směrem nahoru, dolů a do stran.

Interní paměť
Tab je vyráběn v 16GB nebo 32GB verzi, paměť tedy pojme poměrně hodně souborů. 

LTE, HSPA+
Jednotný čip pro vysokorychlostní datové přenosy, u nás k dispozici pouze s HSPA+.

Dvoujádrový 1,5GHz procesor
Tablet nabízí rychlejší uživatelské rozhraní, než u jednojádrových strojů.

2Mpix kamerka nad displejem
Poslouží pro videohovory a snímání sebe samého.

3Mpix fotoaparát
Poslouží pro focení a natáčení videa

Přisvětlovací modul
Led dioda pro přisvětlení při focení

Světelný senzor
Modul, který slouží k realtimové úpravě osvětlení displeje vzhledem k okolnímu osvětlení, šetří baterii tabletu.

Anténa a stereoreproduktory
Anténní část navržena tak, aby mohla chytat rádiové vysílání ve všech oblastech světa. Bluetooth, Wi-Fi a GPS jsou spojeny s reproduktory do jednoho modulu, aby mohlo být uspořeno klíčové místo pro baterii. Oblast nad anténou je osazeno vibračními motorky pro dobrou dotykovou odezvu zařízení.

Klepněte pro větší obrázek
V tabletu je přítomna uživatelsky nepřístupná 5100mAh baterie.

Zdroj: Samsung Tomorrow

Diskuze (3) Další článek: Google Disk oficiálně: 5 GB pro každého. Z mobilu, tabletu i počítače

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 7.7, Samsung Galaxy Tab 7.7 32GB 3G, Samsung Galaxy Tab 7.7 64GB 3G, Rádiové vysílání, Tab, Sam, Pohled, Stejný senzor, Jižní Korei, Samsun, AMOLED Plus, GAL, Super AMOLED Plus