Samsung Galaxy Tab A 9.7 od května i v ČR

Samsung bude v ČR prodávat 9,7" tablety řady Galaxy Tab A ve Wi-Fi a LTE variantě. Bonusem je verze s perem S Pen.

Samsung dnes oficiálně formou tiskové zprávy představil nové tablety řady Galaxy Tab A i pro ČR. Tedy ve skutečnosti se jedná pouze o jeden model Galaxy Tab A 9,7, který však bude k dispozici hned ve třech variantách. Na osmipalcový model, o kterém jsme vás informovali v polovině března, se u nás nakonec nedostane.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čelní strana ve dvou barevných variantách

Samsung Galaxy Tab A bude mít 9,7" TFT displej s rozlišením 1 024 × 767 pixelů a poměrem stran 4:3. Pod displejem jsou přítomny základní ovládací prvky známé ze smartphonů, nad ním je zase umístěno logo výrobce a 2Mpix kamerka pro selfie. Na zadní straně je pak umístěn 5Mpix fotoaparát s automatickým ostřením. Tablet jako takový je nástupcem desetipalcového Galaxy Tab 4, zaujme tak jeho tloušťka 7,5 mm, snížená hmotnost o 17 gramů či výkonnější procesor. Tablet pak má vydržet až deset hodin na jedno nabití.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na zádech je umístěn pouze 5Mpix fotoaparát

Tablet je postaven na čtyřjádrovém procesoru typu Cortex-A53 o taktu 1,2 GHz- U Wi-Fi varianty bude k dispozici 1,5 GB RAM, u LTE verze bude operační paměť 2GB. U obou variant budou na výběr i různé velikosti interní paměti, 16 nebo 32 GB, přičemž všechny verze budou míst slot na paměťové karty microSD (až 128 GB). Záměrně používáme slůvko „všechny“, protože se na český trh dostane i třetí varianta, a to konkrétně Wi-FI verze s dotykovou vrstvou Wacom, která spolupracuje s integrovaným perem S Pen. Jeho funkce je stejná jako např. u tabletofonů řady Galaxy Note - výběry perem, kreslení, úpravy obrázků a textů, apod. Z pohledu konektivity (v závislosti na verzi) můžeme zmínit LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.1 Low Energy nebo USB 2.0.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Boční pohled na tablet s displejem v poměru stran 4:3

Nový tablet bude spolupracovat i s letošními televizemi Samsung s Tizenem, půjde jej rychle propojit přes funkci Smartly connected. Ta si pamatuje první spárování a poté se vždy obě zařízení připojují k sobě automaticky bez dalšího nutného potvrzení spojení. Funkce Briefing TV pak ráno na televizi zobrazí itinerář na aktuální den včetně počasí. Data jsou přitom čerpána z internetu přes tablet. Přes aplikace SideSync 3.1 může tablet sloužit jako druhá obrazovka počítače, případně na tabletu zobrazíte displej připojeného smartphonu, díky čemuž můžete na dálku vyřizovat třeba hovory nebo číst zprávy a e-maily. Starší verzi aplikace SideSync jsme již otestovali v samostatném článku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tablet Galaxy Tab A 9.7 má tloušťku 7,5 mm

Tablet běží na Androidu Lollipop s grafickou nadstavbou TouchWiz. V rámci aplikačního obsahu bude připraven Dětský režim i s možností monitoringu činnosti, pokud tablet využívají děti ke hraní. Mimo základního aplikačního obsahu bude další bonusová nabídka dostupná na portálu Galaxy Apps v sekci Galaxy Gifts. Jedná se např. o časopis Reflex, Blesk pro ženy nebo deník Sport.

Samsung Galaxy Tab A 9.7 bude v České republice v prodeji od května a to v těchto variantách:

  • Galaxy Tab A Wi-Fi - 8 499 Kč
  • Galaxy Tab A Wi-Fi s perem S Pen - 10 299 Kč
  • Galaxy Tab A LTE - 10 099 Kč
Diskuze (2) Další článek: Huawei zlevňuje většinu smartphonů včetně loňského top modelu P7

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 4 10.1, Samsung Galaxy Tab 4 10.1 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab 4 7.0, Samsung Galaxy Tab 4 7.0 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab 4 7.0 8GB LTE, Samsung Galaxy Tab 4 7.0 8GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 4 8.0, Samsung Galaxy Tab 4 8.0 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab A 10.1, Samsung Galaxy Tab A 10.1 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016), Samsung Galaxy Tab A 8.0, Samsung Galaxy Tab A 9.7, Samsung Galaxy Tab A 9.7 16GB LTE, Třetí varianta,