Samsung Galaxy Trend: návrat ke kořenům [recenze]

Základní funkce a příznivá cena mohou být aspiranty na vysokou prodejnost, s velkým výkonem ale nepočítejte.
Kapitoly článku

Fotoaparát s ostřením na střed

Hudební ráj je přehrávání hudby v závislosti na vámi vybrané kombinaci nálad. Jinak je hudba standardně řazena podle názvu interpretů, alb nebo tak, jak leží a běží v interní nebo externí paměti. Při přehrávání je na pozadí zobrazen obrázek alba, je-li k dispozici. Navolit si můžete jeden z třinácti ekvalizérů, které jsou ještě namixovány se zvukovými efekty. Maximální hlasitost je opět na vysoké úrovni, možná už trochu za prahem bolesti. Kvalita přehrávání je poměrně slušná, na telefon nižší hardwarové výbavy naprosto dostačující. Vadou na kráse je tak jen absence sluchátek v základním balení a nemožnost na pohotovostním displeji vysunout horní lištu, kde se při přehrávání zobrazuje widget pro přepínání skladeb. Hlasitost lze v zamknutém stavu regulovat bočními tlačítky. Po připojení sluchátek pak navíc máte možnost zapnout rádio, přívodní kabel funguje jako anténa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klient YouTube, Galerie a hudební přehrávač s ekvalizérem a nastavení přehrávání podle nálady, hudbu na pozadí můžete ovládat po vysunutí horní lišty

Videopřehrávač můžete zobrazit s miniaturami, v seznamu nebo tak, jak jsou videa uložena ve složkách. Přehrávané video můžete v jednoduchém videoeditoru hned oříznou nebo přehrávat s titulky *.sub či *.srt. Musíte je však pojmenovat shodně se zdrojovým videem a případně uložit přes poznámkový blok v kódování UTF-8. Galerie zobrazuje všechny obrázky seřazené podle složek, k dispozici máte i možnost spuštění prezentace s hudbou na pozadí a automatickým přecházení mezi snímky.

Klepněte pro větší obrázek
Přehrávání videa v režimu na šířku displeje

Fotoaparát nabídne ještě starší rozvržení ovládacích prvků, kdy máte v levém sloupci umístěny rychlé přístupu k vybraným funkcím, zatímco zbylé jsou přístupné z rolovací nabídky. Posuvníkem v pravé části displeje přepínáte mezi focením a natáčením videa. Tlačítko se symbolem fotoaparátu slouží jako spoušť. V pravém spodním rohu pak můžete procházet poslední vyfocené snímky, které můžete z kontextové nabídky rychle oříznout. Trend disponuje 5Mpix snímačem s autofocusem, dokáže však automaticky ostřit pouze na střed. Nechybí ani přisvětlení, které dokáže osvětlit spíše menší místnost.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Uživatelské rozhraní fotoaparátu, v nastavení si můžete např. vybírat mezi několika rozlišeními nebo režimy

Kvalita fotografií je ve venkovních podmínkách dostačující, trochu nám vadí pouze ostření do středu, tj. nemožnost ostření po dotyku prstu. Kvalita snímků klesá s úbytkem světla, snímač má občas problém s automatickým vyvážením bílé. Poměrně dobře se jeví makro, vytažením spodní lišty můžete hned aplikovat řadu efektů. VGA videa si do domácí sbírky rozhodně nedáte, může za to nízké rozlišení a horší kvalita videa.

Ukázkové fotografie:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Důležitým faktorem je cena

Samsung Galaxy Trend je zařízením nižší třídy, má poměrně hodně nedostatků, které jsou vykoupeny nízkou cenou (necelé 4 tisíce Kč). Nejvíce nám vadí absence vibrační odezvy, chybějící notifikační dioda a hlavně citelné zpomalení při vykonávání úlohy na popředí a na pozadí. Galaxy Trend bychom doporučili nenáročným uživatelům, kterým nebude vadit občasné zadrhávání systému, v opačném případě raději investujte do vybavenějších zařízení.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Témata článku: Samsung, , , , , HTC Desire, HTC Desire Z, Huawei Ascend G300, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Beam, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S Duos, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy Trend, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy Trend Plus, Miniatura, Pravidelný interval, Uvedený model, Občasné zpomalení, Opačný bok, Zvukový efekt,