Samsung Galaxy Y Duos: dvě SIM a Android [recenze]

Android nižší třídy od Samsungu se může pyšnit podporou dvou SIM karet najednou. Jak si s nimi poradí a co dalšího dokáže?

Hudba, foto, video

O obrazové a video materiály se stará Galerie. Snímky můžete procházet manuálně nebo spustit jejich prezentaci. V galerii si můžete prohlížet videa, přímo v telefonu je můžete i jednoduše sestříhat, tedy zkrátit ze začátku a konce. O hudební svět se stará aplikace Hudba. Soubory jsou třízeny dle interpretů, alb nebo skladeb. V poslední položce se ukrývají seznamy skladeb. Při přehrávání se na displeji může zobrazovat přebal alba, ze kterého skladba pochází, nechybí ani nastavení ekvalizéru. Při přehrávání přes reproduktor je výstup poměrně poslouchatelný, při vyšších hlasitostech ale na kvalitě ztrácí. V základním balení žádná sluchátka nenajdete, takže si budete muset pomoci jinými. Zvukový výstup jsem testoval na sluchátkách Steelsound 3H a byl jsem příjemně překvapen. I při nejvyšší hlasitosti můžete očekávat ničím nezkreslený výstup, audiofilové asi budou protestovat ale většinové publikum bude spokojeno. Doporučuji ale vždy zvolit to nejvhodnější nastavení ekvalizéru, které bude lahodit vaším uším. V nabídce najdeme i FM rádio s RDS, to však zahraje pouze s připojenými sluchátky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hudební přehrávač, aktuální seznam skladeb, obsah alba, přehrávání s obalem alba na pozadí, ovládat hudbu můžete přes ovládací prvky v notifikační liště.

Třímegapixelový fotoaparát si bohužel neporadí s autofocusem, takže jej použijete akorát na jednorázové momentky. Na snímcích při zobrazení v počítači najdete hodně neostrých oblastí, zvláště pak u detailů, které jsou rozpixelované a často splývají v jednolitý chumáč barev. Díky absenci automatického ostření je téměř nemyslitelné fotit text z blízka nebo detaily. Telefon natáčí MP4 videosekvence v nevalné kvalitě a rozlišení 240 x 320 a 15 fps. Fotografické funkce silnou stránkou testovaného modelu rozhodně nejsou.

Ukázkové snímky z fotoaparátu:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Už jsme jej někde viděli

Galaxy Y Duos je rozhodně čerstvým počinem v poli Androidů podobajících se jako vejce vejci (i tady by se dala zmínit vizuální podoba s modelem Galaxy Y). Je to ale první vlaštovka se Samsungem od Androidu, která holduje podpoře dvou SIM karet. Do budoucna bychom ocenili větší využití dvou SIM karet co se týče oznamování hovoru na druhé kartě v průběhu volání a další užitečné detaily. Mimo duální podpory karet si můžete s modelem Galaxy Y Duos přičichnout k Androidu za přijatelný peníz. Na závěr vyjádřím přání a návrh Samsungu do budoucna. Myslím, že nejchytřejším tahem by bylo vydání smartphonu na úrovni Galaxy S II s podporou dvou SIM karet. Bral bych jej já i nesčetný počet lidí na internetu, tak proč musíme neustále čekat? Ten výrobce, který s obdobným konceptem přijde nejdříve, obsadí, troufám si říct, i pozice, které mu doposud chyběly. Galaxy Y je jen ukázka, kdo to nakonec pochopí jako první?

TIP: Pokud chcete mít informace z první ruky, staňte se našimi fanoušky na Facebooku, odebírejte YouTube kanál Samsungmanie nebo odebírejte náš Twitter.

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Y Duos, #Android, Duo, Funkce systému, Pracovní nasazení, Nejvyšší hlasitost, Sam, Profilová fotka, Nový prvek, Vizuální podoba, Domácí síť, Samsun, GAL, Nejvhodnější nastavení,