Samsung Level Box mini: hudba ještě v menším [test]

Hudební řada Level se rozrostla o další externí reproduktor. Tentokrát v menším podání, s větší skladností a přenositelností i zajímavými barvami.

Na SamsungManii jsme již otestovali celou dosavadní produktovou řadu Level, která se skládala z trojice sluchátek Level Over, Level On a Level In, ke kterým jsme ještě mohli připočítat bezdrátový reproduktor Level Box. Samsung ve druhé polovině srpna představil nečekanou variantu Level Box Mini, což je ve své podstatě zmenšený Level Box s menším výkonem, ovšem s lepší přenositelností a širokým spektrem barevných variant. V dnešním testu se na toto nové příslušenství zaměříme detailně.

Modrá je dobrá

Samsung Level Box mini je krabička o rozměrech 156 × 66 × 50 mm vážící 392 gramů. Jen pro srovnání se jedná o zmenšeninu původního Level Boxu, který měřil 164 × 69 × 62 mm a tížil rovnými šesti sty gramy. Na hmotnost testovaného modelu se podepsalo použití kovu na hranách a na horním panelu, a pogumovaného plastu na podstavci. Za mřížovím jsou po stranách umístěny dva 55mm reproduktory s pasivním radiátorem, i mikrofon s aktivní redukcí šumu. Celistvost bočních hran narušuje zadní část s párovacím Bluetooth tlačítkem a s dvěma konektory. MicroUSB poslouží k nabíjení, 3,5mm jack je ekvivalent bezdrátového připojení, s reproduktorem se tak budete moci spojit i audiokabelem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Level Box Mini v modré barevné variantě z různých úhlů pohledu

Na spodní hraně najdeme čtyři pogumované nožky, díky kterým krabička na rovném povrchu stojí stabilně a neklouže. Ovládací panel na horní hraně doznal změn týkajících se funkcí tlačítek. Klávesa pro přepínání režimů byla nahrazena zapínacím tlačítkem, delší podržením zapne či vypne příslušenství, na základě čehož se přehraje předvolená melodie. Modré blikání tlačítka značí připojení Bluetooth, několik barevných přeblikávání tlačítka a pípání v reproduktoru značí příchozí hovor. Červený svit značí nabíjení, zelený pak plnou baterii. Uprostřed se nacházejí klávesy pro regulaci hlasitosti, úplně vlevo pak klávesa ovládající přehrávání. Hudbu můžete pozastavit a opět spustit, v tom případě se obnoví přehrávání z posledního zdroje (Google Music, Hudební přehrávač, Deezer, apod.). Delším podržením aktivuje hlasového průvodce S Voice na připojeném smartphonu, nepočítejte však s podporou češtiny.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Detaily ovládacích prvků Level Box Mini na horní hraně

Na krabičce dále nechybí logo Samsungu a označení Level Box. V pravé části je umístěn symbol NFC, to můžete využít ke spojení s telefonem bez toho, aniž abyste v telefonu zapínali Bluetooth. Reproduktor ale musíte mít stejně zapnutý. Na testování jsme dostali modrou barevnou variantu, z našeho úhlu pohledu zřejmě tu nejpovedenější. Pokud pomineme základní černou a stříbrnou, bude Level Box k dostání i v červené.

Podpůrná aplikace a kvalita zvuku

Navzdory plnohodnotnému reproduktoru Level Box se hudba ozývá pouze z čelní strany hudební krabičky, a registrujeme také o něco méně znatelnou basovou složku. To však vyvažuje hlasitost, na maximum v telefonu a reproduktoru dokážete ozvučit i velkou místnost. Pochválit musíme i konferenční hovory přes reproduktor, protistrana slyší dobře i několik lidí hovořících do reproduktoru najednou, i opačným směrem je zvuk čistý a dobře slyšitelný. Při hraní her jsme však v reproduktoru pocítili znatelné zpoždění zvuků, a to zejména u hry Temple Run 2.

Co se týká přehrávání hudby, s vestavěnou 1600mAh baterií krabička vydržela přehrávat necelých dvacet hodin hudbu přes Bluetooth. Od tabulkově udávané výdrže 25 hodin jsme se vzdálili tím, že bylo přehrávání hudby prokládáno i pohotovostním režimem, během kterého byla krabička zapnutá. Tím narážíme na další zjednodušení oproti velkému Level Box, reproduktoru totiž chybí dioda, takže na první pohled nevíte, zdali je zapnutý nebo vypnutý. Poznáte to podržením spouštěcího tlačítka a podle zvuku, který krabička vydá. Alespoň drobnou útěchou je aplikace Samsung Level, která v horní liště informuje o připojení telefonu k reproduktoru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Správcovská aplikace Samsung Level ukazuje stav baterie reproduktoru, můžete mu zde i nastavit hlasitost nebo patřičný ekvalizér

Přes tuto správcovskou aplikaci se dovíte zejména zbývající kapacitu baterie, reproduktor o nedostatku energie informuje až na poslední chvíli. Přehrávání hudby je pak prokládáno dvojnásobným pípáním, které se opakuje několikrát za sebou, a až poté se reproduktor úplně vypne. Přes aplikaci můžete dále nastavit vhodný ekvalizér, a to buď vlastní, nebo přednastavený. Pokud pomineme zbytečnou aktivaci hlasového průvodce S Voice, který si neporadí s češtinou, potěší alespoň hlasová syntéza, která v reproduktoru předčítá nové události a informace z kalendáře.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detaily - konektory na zadní straně, protiskluzová spodní strana a skryté NFC. Porovnání velikosti reproduktoru se Samsungem Galaxy S5

Reproduktor přes Bluetooth přehraje i UHQ audio a soubory *.flac, výstup ale prochází přes kodek aptX, takže ve skutečnosti neslyšíte UHQ audio ale jen jeho variantu v CD kvalitě. Hudbu si v neposlední řadě můžete poslechnout i po zapojení audio kabelu do 3,5mm jacku, reproduktor je ale samozřejmě třeba nejprve zapnout.

Malý ale výkonný

Reproduktor nás zaujal zejména v poměru hudebního výkonu vzhledem ke své velikosti, při maximální hlasitosti dokáže Level Box Mini ozvučit i velkou místnost. Na velmi dobré úrovni je i výdrž reproduktoru, vadí nám však to, že na první pohled nevíme, zdali je reproduktor zapnutý či nikoliv. Slevit budete muset z vašich požadavků na basy, na druhou strany pro konferenční hovory poslouží reproduktor velmi dobře. Pokud pomineme nefunkční hlasové povely v češtině přes hlasové povely S Voice, potěší alespoň možnost nastavení ekvalizéru pro Bluetooth přehrávání hudby. Samsung Level Box mini se na trhu v ČR objeví koncem září a to za cenu 2 899 Kč.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (6) Další článek: Kellnerova PPF čistí operátora O2, odešly stovky lidí

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S5, Bezdrátový reproduktor, Hud, Pípání, Menší, Test, Level, Samsun, Syntéza, Box, Ovládací panel, Zvuk čistý, Červený svit, Mini +, Hlasová syntéza, Správcovská aplikace, Mini Link, Sam, Hudba, Mini