Samsung Level Over: pozdrav ze Soči [preview]

Do redakce nám dorazila high-end sluchátka Samsungu s dotykovým ovládáním. S telefonem je spojíte kabelem nebo přes Bluetooth.

Nová sluchátka Samsungu jsme měli možnost vidět již na veletrhu MWC. Tehdy však byly umístěny bokem a bez označení, později jsme je mohli vidět i při ukázce příslušenství na centrále Samsungu. Oficiálního představení se sluchátka dočkala až teprve nedávno, do redakce nám aktuálně dorazil nejvyšší model Level Over.

Příslušenství je zabaleno v bílém cestovním obalu, který je možné pověsit na věšák nebo do skříňky. V něm se ukrývají samotná sluchátka a doplňkové pouzdro přilepené suchým zipem, v němž je uložen microUSB kabel, redukce z dvou 3,5mm konektorů jack na jeden vstup, což se hodí pro multimediální systémy na palubách letadel, a kabel jack - jack. Sluchátka dorazila v hnědobílé barevné variantě, alternativně budou k dispozici i celočerná. Polstrování je patrné na velkých náušnících i na týlním mostu, sluchátka padnou díky výsuvnému mechanismu na větší i menší hlavu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka Samsung Level Over z různých úhlů pohledu, do redakce nám dorazila hnědobílá varianta

Levý náušník vypadá obyčejně, pokud však k němu přiložíte telefon, automaticky se přes NFC ke sluchátkům připojí nebo se od nich naopak odpojí. Ve spodní straně náušníku je umístěn microUSB konektor k nabíjení vestavěné baterie. Ta má v pohotovosti vydržet až 200 hodin na jedno nabití, přesnou kapacitu Li-Ion akumulátoru ale neznáme. Na pravém náušníku jsou na bocích umístěny základní ovládací prvky, tedy jezdec k zapnutí sluchátek, párovací tlačítko Bluetooth a stavová dioda, která informuje modrým blikáním o připojeném Bluetooth i červenou a zelenou diodou o kapacitě baterie. V nasazeném stavu jsou ovládací prvky přítomny zezadu, vedle nich je umístěn mikrofon k redukci okolního šumu. Ze spodní části je umístěn 3,5mm jack pro kabelové spojení, vedle nějž je ještě přítomen primární mikrofon.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detaily na levý a pravý náušník, 3,5mm konektor jack slouží ke kabelovému spojení

Z uživatelské příručky jsme se dozvěděli o tom, že je pravý náušník dotykový a lze jej využít pro ovládání hudebního přehrávání. Dvojitým tapnutím do středu pozastavíte nebo obnovíte přehrávání, swipe gesty do boků pak přecházíte mezi skladbami. Potažením prstu ze středu směrem nahoru zvýšíte zesílení hudby, opačným směrem hlasitost zase snížíte. To však funguje pouze v zapnutém stavu u Bluetooth připojení, při kabelovém spojení hlasitost na sluchátkách upravit nelze.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Se sluchátky připojenými přes Bluetooth má komunikovat aplikace Samsung Level, v našem případě však zatím nedokáže rozpoznat připojená sluchátka

Ke sluchátkům je k dispozici vyhrazená aplikace, v rámci které můžete nastavovat volby ekvalizéru, redukci šumu i hlasové příkazy S Voice. Ten však v našich končinách neholduje češtině, takže jej ve spojitosti se sluchátky zřejmě nevyužijete. Samsung Level Over se na českém trhu objeví v průběhu května za doporučenou cenou 7 999 Kč s DPH. Aktuálně se pouštíme do testování, případné dotazy můžete pokládat v diskusi pod článkem.

Kde koupit Level Over:

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (12) Další článek: Nvidia Tegra K1: první vzorky půjdou k vývojářům ještě v květnu

Témata článku: Samsung, , , , Zesílení, Týlní most, Sam, Samsun, Level, Pozdrav, Pravý náušník, Soči, Suchý zip, Pře, Věšák, VESA, Připojené bluetooth, Doplňkové pouzdro