Samsung ukázal Galaxy Tab S2. Vejdou se do 6 mm!

Samsung dnes oficiálně představil dva nové tablety Galaxy Tab S druhé generace. Displeje mají nově poměr 4:3 a QXGA rozlišení.

Samsung dnes oficiálně, bez tiskové konference, představil dva nové tablety, které se liší velikostí displeje, rozměry a také integrovanou baterií. Tím nejvýraznějším společným znakem obou tabletů jsou použité Super AMOLED displeje s poměrem stran 4:3. To sice nepotěší ty, kteří tablet používají k přehrávání videí, na druhou stranu při zobrazení veškerého ostatního obsahu máte na displeji o něco více prostoru navíc. Menší model nese označení Galaxy Tab S2 8.0, a je jasné, že displej bude osmipalcový, větší model bude označen jako Galaxy Tab S2 9.7, a tušíte správně, displej bude mít úhlopříčku 9,7 palce. Rozlišení displejů je tentokrát lákavější, než ve střední třídě u Galaxy Galaxy Tab A, a to konkrétně 2 048 × 1 536 pix.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy Tab S2 9.7 a pohledy na čelní stranu, zadní stranu a na boky

Z pohledu zpracování mají tablety kovovou boční lištu, záda jsou pak, podobně jako u první generace, plastová. Potěšitelná je tloušťka, kterou se Samsungu podařilo u obou modelů dostat na úroveň 5,6 mm. Váha menšího modelu činí 265/272 g (Wi-Fi/LTE verze), v případě větší varianty je to 389, resp. 392 gramů. S ohledem na velikost tabletu je přítomna i odpovídající baterie, osmipalcový model je osazen 4 000mAh akumulátorem, větší tablet pak baterií s kapacitou 5 870 mAh. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pohledy na tenké boční hrany

Pod displejem je umístěna trojice hlavních ovladačů v čele s domovskou klávesou doplněnou senzory po stranách. Regulátory hlasitosti a zamykací tlačítko jsou umístěny na pravém boku, stejně tak i sloty pro microSD (až 128 GB) a případnou nanoSIM kartu (pro LTE verzi). Levý bok je bez jakýchkoliv prvků, to stejné lze říci i o horní hraně. Na té spodní je umístěna dvojice reproduktorů, microUSB a 3,5mm jack. V horní části zadní strany se nachází 8Mpix fotoaparát s automatickým ostřením a bez možnosti přisvětlení, kamerka nad displejem je pak dvoumegapixelová. Zachovány byly i dva „cvoky“ na zadním krytu, do kterých zacvaknete flipová a skládací pouzdra.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsugn Galaxy Tab S2 v bílé barevné variantě

Oba tablety jsou postaveny na osmijádrovém Exynosu 5433, který jsme mohli vidět např. u Samsungu Galaxy Alpha. Čtyři jádra o taktu 1,9 GHz jsou určena pro výkonově náročné operace, zbylá čtyři jádra o taktu 1,3 GHz zase slouží pro ty méně náročnější operace. Operační paměť má kapacitu 3 GB, tablety se budou na trh dodávat s 32 nebo 64GB interním úložištěm. V rámci konektivity se počítá s Wi-Fi a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct a Bluetooth 4.1 Low Energy. U verzí se SIM kartou lze navíc počítat s podporou až osmi pásem LTE. Tablety budou postaveny na Androidu 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou TouchWiz, jejíž součástí je i víceuživatelská podpora.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Technické specifikace tabletů Samsung Galaxy Tab S2 8.0 a 9.7

Prodeje tabletů budou zahájeny v průběhu srpna.


Oživeno 20.7. 12:00:

V doplněných specifikacích obou tabletů jsme objevili informaci o tom, že v domovském tlačítku bude integrován snímač otisků prstů. Součástí grafické nadstavby TouchWiz pak bude i aplikace Smart Manager, která se bude, po vzoru Galaxy S6, starat o RAM, baterii a bezpečnost zařízení skrz animalware ochranu.

Níže přinášíme ceny jednotlivých variant tabletů určených pro český trh:

  • Galaxy Tab S2 8.0 Wi-Fi (32 GB) - 11 699 Kč
  • Galaxy Tab S2 8.0 LTE (32 GB) - 13 699 Kč
  • Galaxy Tab S2 9.7 Wi-Fi (32 GB) - 13 999 Kč
  • Galaxy Tab S2 9.7 LTE (32 GB) - 16 999 Kč

Mezi příslušenstvím bude k dispozici i kryt s klávesnicí (tzv. „Book Cover“), pro větší model bude stát 1 599 Kč, pro menší pak 1 399 Kč. Tablety řady Tab S2 budou na českém trhu k dostání od 3. září a to v bílé nebo černé barevné variantě.

Diskuze (6) Další článek: Samsung se s Tizenem chystá do Evropy. Důraz bude kladen na Z3

Témata článku: Samsung, , , , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab A 10.1, Samsung Galaxy Tab A 10.1 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016), Samsung Galaxy Tab A 8.0, Samsung Galaxy Tab A 9.7, Samsung Galaxy Tab A 9.7 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 10.5,