Samsung vyrobí 100 milionů Galaxy S IV

Ještě jsme se ani nedočkali oficiálního představení Galaxy S IV a už tu máme první velkorysá prohlášení analytiků. Peter Misek ze společnosti Jefferies & Company odhaduje, že Samsung plánuje vyrobit 100 milionů kusů Samsungu Galaxy S IV. Přidává také svůj odhad, že současná vlajková loď Samsungu, Galaxy S III, vylepší své prodeje až na 60 milionů kusů. Zatím poslední informace z poloviny ledna hovoří o tom, že Samsung celosvětově prodal na 40 milionů Galaxy S III. Dalších 20 milionů však, i s nástupem nové vlajkové lodi, v žádné případně nemusí být nedosažitelnou metou. Galaxy S III s jistotou zlevní, takže po něm mohou sáhnout i ti, kteří jej doposud odmítali kvůli vysoké ceně.

Klepněte pro větší obrázek 
Analytici předpovídají, že Samsung vyrobí na 100 milionů Galaxy S IV. Samsungu Galaxy S III předpovídají 60milionové prodeje.

Sto milionů Galaxy S IV by ale u Samsungu znamenalo znatelné posílení dominance na trhu smartphonů i nutné navýšení výrobních kapacit, resp. omezení stávající výroby třetím stranám. Zde by Samsung mohl eliminovat i poslední výrobu pro Apple, který podle Miseka řeší výrobní problémy s dodávkou větších displejů pro iPhone další generace. To může vést i k posunutí jeho představení až do příštího roku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takto má vypadat uživatelské rozhraní chystaných hodinek od Samsungu. Na screenshotech řada věcí nesedí, stojíme před otázkou, zdali se jedná o betaverzi nebo o výmysl fanoušků.

Již jsme vás také informovali o tom, že by se Galaxy S IV měl na trhu objevit v dubnu. Podle dostupných zpráv by se měla jeho zmenšená varianta Galaxy S IV Mini na trhu objevit o měsíc později. Uvidíme, zdali se Samsungu podaří vměstnat hardware z plnohodnotné verze modelu do zmenšené varianty, nebo spíše, jak moc velké HW ústupky bude zmenšená verze mít. Součástí řady Project J má být ještě model Active. Objevily se údajné screenshoty systému, který má být na tomto zařízení (hodinkách) použit. Screenshoty jsou neostré, místy rozmazané, je na nich uváděno kódové namísto modelového označení a najdeme i chyby v samotných textech. Je to jen představa fanoušků nebo hodně raná verze systému v hodinkách?

Zdroj: gsmarena, Sammobile

Diskuze (39) Další článek: Samsung Ativ S v prodeji, dříve a levněji než Lumia 920

Témata článku: Samsung, , , , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Výrobní problém, Raná verze, GAL, Dílek, Sam, Mil, Poslední informace, Samsun, Galaxy s, Zmenšená varianta,