SamsungApps tipy: užitečné aplikace a hry [video]

Na videu si ukážeme řadu aplikací a her ze SamsungApps, hrou uplynulého roku se u Samsungu stala Angry Birds Space
Kapitoly článku

Aplikace SamsungApps se u zařízení Samsung v poslední době dočkala několika aktualizací, mimo lehké grafické úpravy došlo k několika inovacím. Při vícenásobném stahování je nyní třeba zadávat heslo účtu Samsung jen při stažení prvního titulu, u dalších jak pak již heslo zapamatováno. U zařízení vybavených stylusem pak mezi kategoriemi přibyla položka Best S Pen Apps, kde jsou umístěny zajímavé aplikace a hry pro využití dotykového pera. Zlevněné aplikace pak naleznete pod položkou Dnešní sleva, čas od času dochází k jejich obměně.

Současně došlo k vyhodnocení soutěže SamsungApps na Facebooku o nejlepší aplikaci roku. Vítězem se stala hra Angry Birds Space, mezi vítězi však najdeme pouze zahraniční účastníky, k výhře se nikdo z ČR bohužel nedostal.

Klepněte pro větší obrázek 
Ze všech registrovaných aplikací se výhercem za uplynulý rok stává Angry Birds Space.

Dnešní díl věnujeme zajímavým hrám a aplikacím zejména pro Samsung Galaxy S III a Galaxy Note II, řadu prezentovaných titulů si ukážeme i na videu.

AllShare Control

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Užitečná aplikace je určena zejména pro ty, kteří chtějí telefonem ovládat další zařízení s AllShare v domácnosti např. klimatizaci, pračku nebo televizi od Samsungu. My jsme si aplikaci vyzkoušeli ve spolupráci s LED televizí Samsung a byli jsme poměrně hodně spokojeni. Přes aplikaci se k ní jediným kliknutím připojíte a máte před sebou hned několik obrazovek s ovládacími prvky. První obrazovka nabízí základní ovládací prvky pro přepínání programů a nastavování zvuku, druhá obrazovka disponuje kurzorovým křížem a základními funkčními prvky. Třetí je vyhrazena pro zadávání číslic, čtvrtá slouží jako touchpad. Poslední část zobrazuje prvky pro spuštění přehrávání, resp. pro přeskakování médií či pro spuštění a zastavení nahrávání.

Pokud se v televizi přehrává televizní kanál, v horní části aplikace se zobrazuje jeho název. Největší využití vidím při zadávání textu, na televizi musíte ovladačem zdlouhavě přecházet kurzorovými klávesami mezi virtuální klávesnicí, pokud jste připojení telefonem, můžete texty rychle psát na telefonní QWERTY klávesnici. Tím se tak konečně odbourává bariéra při vzdáleném prohlížení internetu na TV, přesto k úplné spokojenosti ještě chybí rychlejší scrolování. V aplikaci najdeme i vypínací tlačítko, televizi jím vypnete, zapnout ji však nelze, musíte si přeci jenom pomoci ovladačem. Používáte-li zařízení Samsung a máte doma např. televizi od stejného výrobce, bude pravděpodobně jasnou volbou, navíc je k dispozici zdarma.

  • Vývojář: Samsung Electronics Co.,Ltd. 
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, FRA, KOR, CHI
  • Podporované přístroje: Galaxy S III, Galaxy Note II
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 8,15 MB
Klepněte pro větší obrázek

Anger B.C.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tento herní titul jsme si již zhruba před půl rokem ukazovali pro platformu Bada, před nedávnem se objevila vylepšená verze pro Android. Cíl hry této tower defense hry je stejný, svými lidskými věžemi zabraňujete průchodu zvěři a nestvůrám. Za eliminaci nepřátel dostáváte mušle, které můžete investovat k vytvoření nových věží nebo upgradu těch stávajících. Ti, kteří projdou od začátku až do konce, vám pak uberou život. Stěžejním prvkem je hrdina, který má speciální síly, které můžete v boji použít. Zobrazení vidíte v 3D, bojující věže můžete přiblížit, oddálit, nebo se posouvat po mapě. Po vítězstvích dostává hrdina zkušenostní body, které můžete investovat do určitých skillů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samotných úrovní je celá spousta, řadu z nich si můžete i zopakovat s větší obtížností. Hra pracuje na freemium modelu, takže je ve hře připraven obchod, ve kterém můžete dokupovat další mapy, hrdiny se speciálními vlastnostmi, odemykat další věže nebo předměty, kterými může být vybaven hrdina. Jak to tak bývá, ceny jsou obrovské, což vás podvědomě nutí do nákupu mincí za reálné peníze. I bez přidaných investic si ale můžete užít řadu náročných levelů. Pro fanoušky tower defense her určitě doporučujeme alespoň vyzkoušet.

  • Vývojář: Amit Harel LTD 
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, GER, FRA, ITA, SPA, CAS
  • Podporované přístroje: Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy Note 10.1
  • Cena: 25 Kč (Lite verze zdarma) 
  • Velikost: 11,48 MB
Klepněte pro větší obrázek

Asphalt 7 Heat

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Závodění ve 150 oblastech po celém světě s šedesáti nejlepšími vozy renomovaných značek, to je Asphalt 7 Heat. Hra je dostupná bezplatně jako freemium verze, takže počítejte s možnými nákupy, které zrychlí a oživí celou hru. V opačném případě se budete muset k rychlým závodním vozům dopracovat postupně od začátku. Pokud odjedete tratě na prvních místech, dostanete jako odměnu hvězdy a kredity, za které se můžete pustit do upgradu vašeho vozu, přemalování, přidání nálepek a tónování skel je zdarma. Samotné hvězdy pak odemykají další vozy. K dispozici je hned několik herních módů, základem je kariéra, kde si vše musíte vypracovat od píky, rychlá trať nebo multiplayer. Ten můžete sehrát lokálně nebo přes internet až v šesti hráčích.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Před samotným závodem máte ještě na výběr jeden ze tří bonusů, ten ale stojí peníze, které při častějším využívání budou nedostatkovým zbožím. Ocenit musíme zajímavou grafickou stránku, 3D režim je opravdu povedený a ovládání náklonem působí naprosto přirozeným dojmem. V pravé části displeje aktivujete dotykem turbo, v levé části displeje zase brzdu. Nemusíte ji ale používat tak často, protože řadu nárazů auto zvládne bez větších potíží, po totální havárii jste zpět na trati zhruba za dvě vteřiny a v rozjeté rychlosti, takže můžete riskovat. Osobně bych se přimlouval za lepší modely, realističtější chování, devastaci auta při nehodách a pomalejší obnovování. Vaše dosažené časy můžete sdílet s kamarády nebo po přihlášení kontrolovat své výsledky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Za odjeté tratě získáváte zkušenosti, za splněné levely dostáváte opět peníze a hvězdy. K dispozici je hned několik schémat závodů, od klasického přes časovku (je třeba dojet v časovém limitu) přes eliminaci (poslední závodník v pravidelných intervalech odpadává). Pokud máte navíc krabičku AllShare Část, můžete využít hraní v Dual screen módu, kdy na televizi vidíte auto a dráhu, zatímco mapa s oponenty se vám zobrazuje na telefonu. Skvělý závodní herní počin pro Android je navíc pro Galaxy S III dostupný zdarma, počítejte ale s větším objemem dat na paměťové kartě.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: GER, ENG, BRA, FRA, ITA, JAP, KOR, RUS, SPA, CAS, CHI
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 9,4 MB + 1GB dat na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Big World

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Graficky povedená hříčka, která děti naučí poznávat cizí krajiny interaktivní formou. Na mapě světa lze po kliknutí na vybrané země stáhnout jejich obsah a pak se o nich dozvědět něco více. Na efektně zpracované grafice a animacích se děti mohou dotykem dozvědět informace o významných budovách, významných lidech, tradiční kuchyni a o tom, co tyto země dali světu. Škoda mála podporovaných jazyků, na druhou stranu, pro nás nejbližší, angličtina je jednoduchá a její hlasové a textové výstupy mohou posloužit i jako dobrá interaktivní pomůcka pro malé školáky. Některé pamětihodnosti mohou hned v aplikaci nakreslit podle svého.

  • Vývojář: Waterbear Soft 
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: CHI, ENG, JAP, KOR, SPA 
  • Podporované přístroje: řada dostupných modelů Samsung
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 31,64 MB + stažitelný obsah 
Klepněte pro větší obrázek

Brothers In Arms 2: Global Front HD

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

V této válečné hře od Gameloftu se zhostíte role osvobozeného vojáka, který plní mise celkem v pěti lokacích po celém světě. Plněním úkolů a likvidací nepřátel budete postupovat přes 50 misí, použijete osm různých zbraní, rozličné uniformy a lékárničky, které obnoví část vašeho zdraví. Hra je k dispozici ve freemium verzi, takže jsou zde dvě suroviny, o jejichž získávání se musíte snažit ze všeho nejvíce. Jedná se o psí známky a medaile, obojí jsou odměny za provedené úkoly, eliminované protivníky a za zvyšující se hodnost. Za obě komodity můžete v obchodu nakupovat střelivo, zbraně a další výbavu. Hra nabízí singleplayer i multiplayer (lokálně či přes web), webové spojení se nám ustanovit ale nepodařilo. Lokálně si můžete multiplayer zahrát na pěti mapách a ve třech herních režimech.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pohybovat se můžete pouze dotyky po displeji, akcelerometrem s otáčením telefonu nebo kombinací. Osobně jsem preferoval kombinaci, protože letmým pohybem telefonu můžete lépe mířit. Vámi ovládaná postava může zakleknout za překážku, střílet, mířit na dálku, odhazovat granáty a mnoho dalšího, co se naučíte při plnění rozličných úkolů. Realistické zpracování doplňuje povedený hudební podkres.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: GER, ENG, FRA, ITA, KOR, POR, SPA, CAS
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 4,54 MB + data na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Coach's Eye

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Aplikace, která supluje vašeho trenéra nebo mu pomáhá s analyzování vašich pohybů, nese název Coach's Eye. Aplikace je určena k jedinému účelu, natáčí video (využití je skvělé zejména s Galaxy Camerou) nějaké akce, pohybu nebo sportu s cílem ukázat vaše špatné postavení, špatný výběr místa, apod. Jakmile natočíte video, můžete jej analyzovat, tzn. přehrát jej normální rychlostí, určité části zpomaleně a do celé scény souhrnně nakreslit čáry a různé tvary. Vypíchnout tak můžete určitou pozici nebo např. chybné postavení těla. Dále lze scénu procházet pomalu manuálně kolečkem. Při natáčení scén doporučujeme mít dobré sluneční osvětlení, jinak nebude zpomalený režim dobře viditelný. Jakmile máte hotovou grafickou úpravu scény, můžete k ní přidat hlasový komentář (např. co je špatně) a to souhrnně uložit a pojmenovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Video s grafikou a hlasem můžete sdílet, je třeba se ale nejprve registrovat. Při sdílení např. e-mailem se nejprve video uploadne na server, v e-mailové zprávě pak protistraně dojde webová adresa. K videu může mít přístup kdokoliv, nebo jen ten, kdo k němu má přímý odkaz. Na mapě na webu coachseye.com se můžete podívat na využití aplikace v praxi, k dispozici jsou volně publikovaná videa o lyžování, snowboardingu, tenisu, skoku o tyči, lukostřelbě, golfu, apod. Zde naleznete ukázkové video se zpomalením, kresbami a anglickým komentářem. Rozhodně zajímavé využití pro ty, kteří trénují nebo jsou trénováni a chtějí se zlepšit. Pro zařízení Samsung v ČR a SR je aplikace v současné době zdarma, v opačném případě je jeho cena stanovena na 120 Kč.

  • Vývojář: TechSmith Corporation 
  • Platforma: Android 2.3.3+
  • Lokalizace: CZE, ENG, SVK
  • Podporované přístroje: řada dostupných modelů Samsung
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 5,91 MB
Klepněte pro větší obrázek

Comenia Script CZ

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Comenia Script je nový typ písma, který byl před nedávnem schválen Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) jako alternativní písmo pro výuku na základních školách. Aplikace Comenia Script CZ (existuje i v slovenské variantě) tak slouží pro děti s některými poruchami psaní, pro které je stejnojmenné písmo jedinou možností, jak se naučit psát. Aplikace však může posloužit i těm, kteří si chtějí procvičit psaní nebo si vzhled písma a čitelnost zdokonalit.

Samotná aplikace je pojata filozofií Škola hrou od Jana Amose Komenského, v šestici různých částí se k problematice psaní přistupuje z různých směrů. Hra s motýlem a Duhové písmeno fungují na principů barevného obtahování písmen s nápovědou, Písanka učí názorně psát jednotlivá písmena podobě, jako tištěné písanky za mých mladých let. Abeceda slouží k souvislému psaní slov z různých tematických okruhů, vepisovat písmena mohou děti i v tajenkách, ať již těžkých, či snadných. Psaní je uzpůsobeno pro praváky i pro leváky, preferovanou ruku nastavujete v pravém horním rohu aplikace. Ta poskytuje i střídmý design, což pro tentokrát chválíme, protože přehnané grafické zpracování by, zvláště u dětí, odvádělo pozornost úplně někam jinam.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jan Vaníček, Content Manager lokálního zastoupení společnosti Samsung Electronics k aplikaci dodává: „Jsem velice rád, že jako první výrobce mobilních zařízení můžeme našim domácím zákazníkům nabídnout aplikaci, která doplňuje klasickou výuku psaní na základních školách a otevírá tak další oblast využití přístrojů Samsung, zejména pak těch, které používají stylus S-Pen.“ Radana Lencová, autorka písma Comenia Script, říká: „Pomocí tabletu lze procvičovat psaní doma i na cestách různou formou, od nejjednodušší po složitější. Stylus S-Pen navíc umožňuje přiblížit se citlivému psaní, včetně tlaku na pero. Aplikace Comenia Script není určena pouze pro děti, mohou ji využít všichni, kteří by se chtěli naučit jednoduché a čitelné psací písmo. Přála bych si, aby se psaní stalo od této chvíle zábavou.“

  • Vývojář: J4W s.r.o.
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: CZE
  • Podporované přístroje: Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy Note 10.1 a další tablety Samsung
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 24,09 MB
Klepněte pro větší obrázek 

Decibel Meter

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jednoduchá aplikace, která dělá přesně to, o čem hovoří její název - měří hluk integrovaným mikrofonem. Zobrazuje aktuální stav, případně může měřit maximální a minimální hladinu hluku od spuštění měření. Žádné další nastavení nečekejte, nakonec nevadí ani zobrazování hned dvojice reklamních bannerů, které jen vyplňují přebytečný prostor

  • Vývojář: JuBong Oh
  • Platforma: Android 2.1+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: řada dostupných modelů Samsung
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 0,19 MB
Klepněte pro větší obrázek

Eternity Warriors II 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Vašim hrdinou - válečníkem postupně procházíte dungeony (jeskyně) a likvidujete nepřátele a démony zde usídlené. Čeká vás celkem pět oblastí po deseti levelech, ve kterých je třeba zlikvidovat vše, co na vás útočí. Běžní nepřátelé nejsou nikterak nároční, ještě když k tomu připočteme skily, které můžete každou novou úroveň investovat do vylepšení postavy. Z truhel a bossů pak padá lepší výbava, kterou můžete využít při dalších bojích. Hra je ve freemium verzi, tedy plně hratelná bez finanční podpory. Pokud si přeci jen připlatíte a koupíte Glu kredity (zlaté mince), dostanete se k lepším předmětům.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

V truhlách hledejte i Elementy, které vám spolu se stříbrňáky umožní vylepšovat nastřádané předměty. V obchodě si pak nezapomeňte koupit lektvary zdraví, protože ty jsou mnohdy rozdílovým prvkem mezi životem a smrtí. V temných zákoutích najdete truhly i tajné dveře, za kterými se skrývá bonusový obsah. Modré předměty jsou vzácné, oranžová je vyhrazena legendárním. Hra zabaví opravdu na dlouhou dobu a fanouškům žánru můžeme jen a jen doporučit.

  • Vývojář: Glu Games Inc.
  • Platforma: Android 2.1+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: řada podporovaných zařízení Samsung
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 3,34 MB + data na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Témata článku: Samsung, , Samsung Ativ S, Samsung Ativ Tab, Samsung Ativ Tab 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Camera, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Závodění, Free verze, Integrovaný mikrofon, Sam