Smart Switch: přenos dat ze starého Samsungu do nového

Aplikace Samsungu umožní přenos dat pomocí NFC, Wi-Fi Direct nebo datového kabelu, hodí se při výměně starého telefonu za nový.

Samsung v souvislosti s uvedením modelu Galaxy S4 na trh vydal řešení pro přenos dat mezi svými vybranými smartphony s Androidem. Služba se nazývá Smart Switch a dělí se na PC a mobilní aplikaci. Mezi Samsung smartphony (podporovány jsou Galaxy S II NFC, Galaxy S III, Galaxy S4, Galaxy Note a Galaxy Note II) můžete využít aplikaci Smart Switch Mobile, pokud na výše uvedená zařízení přecházíte z modelů jiných výrobců a systémů, použijte PC aplikaci Samsung Smart Switch. Mezi podporované systémy patří:

  • iOS 4.2.1+
  • BlackBerry 6.0+
  • Android 2.3+ (LG)
  • Nokia Series 40
  • Symbian 6.0

 

Smart Switch Mobile slouží k přenášení souborů mezi vaším starším Androidem od Samsungu a novějším zařízením. Aplikací cílí zejména na přenos dat na Samsung Galaxy S4, mezi podporovaným obsahem najdeme osobní údaje (kontakty, kalendář, zprávy, poznámky), multimediální data (foto, video, hudba) a souboru (PDF, PPT, DOC, XLS). Samotná spojení dvou zařízení probíhá přes NFC, přenos souborů pak přes Wi-Fi Direct. Poté, co k sobě přiložíte dvojici zařízení zadními stranami, se vzájemně načtou všechna možná data, která je možné do druhého zařízení převést. Na jednom z nich můžete zaškrtnout obsah, který chcete převést do druhého zařízení a pak jen stačí čekat na potvrzení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace Smart Switch Mobile v akci při přenášení souborů mezi Galaxy S III a Galaxy S4

Desktopová aplikace Samsung Smart Switch pak slouží k nahrávání dříve zálohovaných dat z mobilních zařízení do aktuálně připojeného Samsungu s Androidem. V nabídce si tak můžete vybrat složku se zálohou a daného výrobce, na následující obrazovce si pak můžete vybrat data, která chcete do telefonu přenést, a aplikace se sama postará o převedení dat z původní mobilní platformy do nového zařízení. Trochu nás mrzí, že aplikace nepokrývá celé spektrum výrobců, chybí podpora Androidů od ZTE, Sony, Huawei i HTC, a abychom byli kompletní, mezi operačními systémy dále schází Windows Phone 8. Určitě tedy vidíme cesty na vylepšení aplikace, na druhou stranu i v současné době dokáže přenosem důležitých dat mezi podporovanými platformami ušetřit spoustu času.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jakmile máte připojen podporovaný smartphone řady Galaxy, můžete do něj přenést dříve provedený update z jiných mobilních zařízení. Mimo konkurenčních značek je k dispozici import i z jiných Samsung zařízení, které jste do počítače zálohovali z PC aplikace Kies

Aplikaci Samsung Smart Switch pro PC můžete stáhnout na webu Samsungu, aplikace Smart Switch Mobile je pak k dispozici na Google Play nebo SamsungApps.

Diskuze (12) Další článek: Jak zacházet s mobilním internetem v zahraničí

Témata článku: Apple, Blackberry, LG, Nokia, Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Sam, SMA, Pře, Smart Switch Mobil, Samsun, Přenos, Nov,