Sony chce mezi absolutní elitu. Po Novém roce přijde quad-core

Následující vlajková loď Sony přinese čtyřjádrový procesor. Mluví se o dvou modelech, které jsou označovány kódovými jmény jako Odin a Yuga. Na svět se dostaly i první snímky modelu Odin, až později se ukázalo, že se jednalo o pouhé rendery. Teď přišla řada také na druhý model, jehož podobu zachytili redaktoři Android Schweiz. Na rozdíl od prvního příběhu to vypadá, že tyto snímky zobrazují skutečnou podobu očekávané novinky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
zdroj: android-schweiz.ch

Objevují se také první specifikace. Základ by měl tvořit čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz (zřejmě od Qualcommu) a RAM paměť s kapacitou 2 GB. Velikostí displeje se Yuga zařadí po bok Samsungu Galaxy S III, úhlopříčka by měla mít 5 palců (rozlišení fullHD). První snímky také potvrzují, že hlavní materiálem zadní strany telefonu bude sklo, proto ale nepůjde uživatelsky vyjmout baterie.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Systémová ovládací tlačítka by měla na výšku sebrat 126 obrazových bodů

Z dalších diskutovaných parametrů lze zmínit 12Mpix fotoaparát nebo přítomnost slotu na microSD karty. Po softwarové stránce bychom se ze začátku měli dočkat Androidu 4.1 Jelly Bean s grafickou nadstavbou TimeScape. Update na Android 4.2 přijde později. V důsledku současné masivní marketingové podpory modelu Sony Xperia T se očekává, že připravovaný telefon Yuga a zřejmě i Odin budou představeny v příštím roce na lednovém veletrhu CES v Las Vegas.

Diskuze (43) Další článek: T-Mobile přejmenoval Mladou Boleslav na LTE City

Témata článku: Sony, , , Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Sony Xperia T, Hlavní materiál, Eli, První specifikace, Core, Mez, Nov, Son,