T-Mobile má flat s neomezenými daty za 945 Kč. V Holandsku... [pozor, článek obsahuje ironii]

  • Holandský T-Mobile představil nové tarify, má i datově neomezený
  • Za 945 Kč může zákazník spotřebovat 5 GB denně, pak po 1 GB zdarma přidávat
  • Magentovou barvou se nenechte zmást, ČR je totiž „specifický trh“

Napadá vás srovnání s ČR? Jde samozřejmě o dva naprosto nesrovnatelné trhy. Operátor v růžových barvách se sice jmenuje stejně, také patří do skupiny Deutsche Telekom, ale to je jen náhoda a s tuzemským T-Mobilem jinak nemá nic společného. Jak by nepochybně česká pobočka magentového operátora potvrdila, holandský T-Mobile má úplně jiné náklady na síť, na frekvence, na pokrývání, zkrátka na všechno.

I když vlastně ne, minimálně náklady na frekvence jsou srovnatelné: holandský T-Mobile vydražil „osmistovku“ spolu s přídělem v pásmu 900 MHz za něco málo přes 4 mld. Kč. Tuzemský T-Mobile příděl v pásmu 800 MHz za 2,23 mld. Kč. Ale jinak je to úplně jiný svět, cenové srovnání pokulhává a není objektivní.

 

T-Mobile (holandský, ne český): „Chceme učinit vše pro to, abychom odstranili překážky ve využívání mobilního internetu.“

 

Zapomínat nesmíme ani na úplně jiný reliéf krajiny, počet obyvatel přes 16 milionů a další drobné nuance, které najde ten, kdo je najít chce. Prostě dvě nesouměřitelné země a trhy. Přes to všechno by vás možná mohlo zajímat, že nizozemský T-Mobile chystá nové tarify. Dostupné budou od 16. ledna 2017.

Klepněte pro větší obrázek
Nejvyšší tarif v přepočtu za 945 Kč nabízí nejen neomezené volání a SMS, ale i neomezená data (obr.: t-mobile.nl).

Ono neomezeně funguje tak, že na den má zákazník 5 GB a po jejich vyčerpání si musí „nakliknout“ každý další gigabajt. Než to provede, bude mu rychlost omezena na 384 kb/s. Limit dokliků ale omezen není. Není to úplně pohodlné, ale u nás máme za podobnou cenu 1,5 GB na měsíc.

Neomezená data lze navíc využívat v rámci celé EU. Do zemí EU lze volat i SMSkovat a v rámci Unie je i bezplatný roaming, což u nás také nehrozí. Tarify holandského T-Mobilu budou v nabídce bez možnosti dotace na HW se smlouvou na dva roky.

Brali byste datově neomezený tarif s cenou pod tisícovku?

Diskuze (13) Další článek: Známe ceny a zahájení prodejů Samsungů řady Galaxy A (2017)

Témata článku: , , , , , , , Článek, Bezplatný roaming, Česká pobočka, MOBI, Pozor, T - Mobil, Magentového operátor, Pokrývání, T Mobil, Nejvyšší tarif, Mobil, Neo +, F +, Mobil m, January, Nuance, Obsah, Neo