Takhle vypadá „3D šestiočko“ od Amazonu

Příští velká věc mobilního světa, o kterou byste se měli zajímat? Telefon od Amazonu se šesticí kamer a sadou unikátních funkcí. Takhle vypadá.

Do premiéry hojně diskutovaného smartphonu od Amazonu zbývá měsíc, takže je nejvyšší čas prohlédnout si jej v plné kráse. Render tentokrát přines „geniální chlapec“. Podobu tedy známe, potvrzují se některé dřívější informace, přístroj se nestydí za své šrouby, použitý materiál však zůstává tajemstvím. Boky vypadají na plast, záda na sklo a předek na sklo s kovovým rámečkem.

Klepněte pro větší obrázek 
Velikost telefonu je jedním z otazníků, podle zdrojů BGR je prý poměrně velký. Displej je s velkou pravděpodobností 4,7" a má rozlišení 720p.

Tím nejzajímavějším na tomto telefonu má být šest kamer, z toho čtyři pro sledování pohybu rukou uživatele, na jehož základě se bude telefon ovládat. Sledovat budou také polohu hlavy a na základě jejího pohybu bude telefon na displeji vytvářet 3D efekty. Na obrázku vidíme pouze dvě kamery v dolních rozích, další dvě je možné předpokládat v horních rozích. K tomu přičtěte klasickou čelní kameru pro videohovory a selfies a hlavní fotoaparát na zádech. „3D kamery“ jsou jasně vidět na starším obrázku od BGR:

Klepněte pro větší obrázek 
V tomto případě je telefon navlečen v „bumperu“, který má hardware ochránit od poškození, ale i zraků zvědavců.

Z výbavy víme o čtyřjádrovém procesoru Qualcomm Snapdragon, který doplní 2GB RAM. Základem OS je Android, ale Amazon jej předělal k nepoznání. Vlastní má také obchod s aplikacemi, ale to u Amazonu není žádné překvapení, to už známe z tabletů Fire.

Diskuze (17) Další článek: Experimentální klávesnici od Microsoftu můžete ovládat gesty

Témata článku: Amazon, , Nejvyšší čas, Předek