Testujeme sluchátko-náhrdelník Samsung Gear Circle

Sluchátka nebo náhrdelník? Obojí. Samsung Gear Circle je další nositelné příslušenství Samsungu, které se na vás doslova pověsí.

Sluchátka Samsung Gear Circle jsme si již blíže představili v dřívějším článku, protože nám však příslušenství dorazilo do redakce, můžeme si na něj udělat vlastní názor. Na testování jsme dostali zapůjčenu bílou barevnou variantu, v základní krabici mimo sluchátek najdeme vyměnitelné špunty v různé velikosti, standardní nabíječku, uživatelské manuály a obroučky k upevnění příslušenství na krku. To bude rozhodně třeba, protože při chůzi má zadní modul tendenci přepadávat na jednu stranu, což z hlediska dlouhodobého nošení není moc pohodlné. Obroučky jsme k našim sluchátkům bohužel neobdrželi, můžete se na ně alespoň podívat v produktovém videu Samsungu, kde je vidět jejich nošení a základní funkčnost sluchátek:

V týlním modulu sluchátek je umístěn 180mAh akumulátor, která nabíjíte přes microUSB, jenž je kryto plastovou záslepkou připevněnou k tělu příslušenství, abyste ji neztratili. Samsung uvádí výdrž sluchátek při přehrávání hudby až devět hodin na jedno nabití, v praxi otestováno zatím nemáme, očekáváme však trochu nižší hodnoty, protože sluchátka můžete využít v kombinaci i s příjmem hovorů namísto jednoúčelového Bluetooth sluchátka. Z týlního modelu vedou dvě kabely k levému a pravému sluchátku, kde jsou k sobě v neaktivním stavu magneticky spojeny, čímž formují náhrdelník.

Jeho nošení pod několika vrstvami zimního oblečení doplněného šálem kolem krku není moc pohodlné, protože náušníky směřuje na vaše tělo a tak nepříjemně tlačí. Při letních měsících a pobytu v tričku nebude se sluchátky žádný problém. Z vašeho pohledu na levém sluchátku najdeme zapínacího jezdce, po jehož potažení doprava se zařízení spustí, což je signalizováno diodou na pravém sluchátku, vedle níž je umístěn hlavní mikrofon. Sekundární pro redukci šumu je umístěn na vnitřní straně týlního dílu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Připojování ke Gear Circle, hlavní obrazovka aplikace Gear Manager a dostupná gesta

Z vnější strany pravého sluchátka je umístěno multifunkční tlačítko, kliknutím spustíte nebo pozastavíte hudební přehrávání, případně přijmete nebo ukončíte hlasový hovor. Delším podržením spustíte na připojeném mobilu hlasového průvodce S Voice, dvojklikem pak můžete přeskočit na další skladbu při bezdrátovém přehrávání hudby. Může se jednat o hudební přehrávač Samsungu, Googlu nebo např. o aplikaci Deezer. Vedle tlačítka je umístěna dotyková plocha k redukci hlasitosti, sluchátka hrají na maximum až nepříjemně hlasitě. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Navolení notifikací a nastavení ekvlaizéru

O správu příslušenství se stará aplikace Gear Manager, v němž zjistíte stav baterie případně nastavíte vhodný ekvalizér pro bezdrátového přehrávání hudby přes kodek Apt-X. Gear Manager navíc umí být připojen a současně obsluhovat Gear Circle i vaše chytré hodinky Samsung. V aplikaci si dále můžete nastavit, z jakých aplikací má Gear Circle upozorňovat vibracemi na jejich notifikace. U všech položek je na výběr mezi jednoduchým a podrobnějším upozorněním. Na příkladu SMS si ukážeme rozdíl. Při příchozí zprávě sluchátek v náhrdelníku ucítíte poměrně výraznou vibraci. Pokud budete zrovna poslouchat hudbu, v rámci jednoduchých notifikací syntetizátor sdělí „You have a new message“, v případě rozšířených za to přidá i hlasovou syntézu obsahu zprávy. Čeština však mezi podporovanými jazyky chybí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V nastavení toho moc nenajdeme. Mimo ovládání „tlesknutím“ (hodně nepovedený překlad) můžete využit i hlasovou syntézu v angličtině nebo monitoring hlasitosti

Samsung Gear Circle se na českém trhu prodává za 2 800 Kč, naleznout v nabídce byste jej měli zejména v brand shopech Samsungu.

Diskuze (2) Další článek: ČTÚ: „Pokrytí měříme všem stejným metrem“

Témata článku: Samsung, , , , Syntetizátor, Hlavní obrazovka, Samsun, Circle, Základní funkčnost, Sam, Sluch, Sluchátko, Test, Hlasový hovor, Gear, Letní měsíc, Multifunkční tlačítko, Obsah zprávy,