Zatím největší únik Samsungu Galaxy Note 10! Rendery dostávají finální podobu

Máme tady zatím největší únik designu připravovaného Samsungu Galaxy Note 10, který dává velmi reálnou představu, jak má budoucí smartphone vypadat. Pod rendery webu 91Mobiles se podepsal i portál @onLeaks, přičemž zdrojem pro jejich vytvoření byly uniklé náčrtky v CADu. Při představení tabletofonu by se tak, alespoň z pohledu designu, nemělo nic zásadního změnit.

Výřez doprostřed, klávesa Bixby zmizí

Do řady Galaxy Note 10 se vůbec poprvé dostane tzv. průstřel v displeji, který má být tentokrát s menšími okraji a také vycentrován. A vypadá to, že větší varianta dostane duální selfie, 5G model pak (po vzoru Galaxy S10 5G) rovnou trojitý přední fotoaparát. Samotný 6,28" displej typu Dynamic AMOLED obsáhne většinu čelní strany a bude samozřejmě zakřiven směrem k bočním hranám. Dostane rozlišení 3 040 × 1 440 pix,  podporu HDR10+ a poddisplejovou ultrazvukovou čtečku otisků prstů.

Pohled na kovové boky prozrazuje hned několik zajímavých změn. V prvé řadě z telefonu zmizí klávesa Bixby, na její místo na levém boku se přesune zamykací tlačítko, které tak budou praváci mačkat spíše ukazováčkem nežli palcem. Na horní hraně bude připraven šuplíček pro nanoSIM a microSD, a všímáme si i prvku, který vypadá jako infraport. Na spodní hraně najdeme pouze USB-C konektor a hlavní reproduktor. Sluchátkový jack má z telefonu nenávratně zmizet, zůstat by mohl pouze u větší varianty s označením „Pro“.

Rozměry Galaxy Note 10 mají být 163 × 77 × 7,9 mm (8,3 mm v oblasti fotoaparátů), tloušťka telefonu tak bude stejná jako u Galaxy S10e. Baterie u menšího Notu 10 má mít kapacitu 3 400 mAh, a to kvůli slotu pro dotykové pero S Pen. V případě větší verze s 6,75" displejem má kapacita zůstat na hodnotě 4 000 mAh. Záda budou skleněná a tvarově hodně podobná jako u Galaxy Note 9, změna však nastane u trojitého fotoaparátu, která bude umístěn ve vertikálním ostrůvku poblíž levého horního rohu. Trochu stranou má být umístěna přisvětlovací dioda, kterou u Pro verze ještě doplní ToF snímač.

Fotoaparát by mohl nabídnout 5× optický zoom, z pohledu výkonu se máme těšit na Exynos 9820 a až 12GB RAM. Galaxy Note Pro má navíc nabídnout rychlé úložiště typu UFS 3.0, rychlé 45W nabíjení, vylepšený čipset Exynos 9825 (alespoň podle benchmarku Geekbench) a také dotykové plochy na bočním rámu, které nahradí tlačítkovou podobu regulátorů hlasitosti a zamykací klávesy. Představení řady Galaxy Note 10 od Samsungu se očekává v průběhu srpna.


Oživeno 12:00: Na rendery Samsungu Galaxy Note 10 Pro jsme nemuseli čekat o mnoho déle. Tentokrát je má na svědomí web Pricebaba. Na renderech vidíme větší verzi Notu 10 v bílé barevné variantě, která se na zadní straně navíc nabízí ToF snímač a laserový autofocus. V displeji je však stále průstřel pouze pro jednu selfie kamerku, takže je možné, že duální selfie se do Galaxy Note 10 nakonec nedostane.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rendery bílé barevné varianty Samsungu Galaxy Note 10 Pro

Toto je aktuální generace - Samsung Galaxy Note 9:

Diskuze (10) Další článek: Samsung v ČR aktualizuje řadu Galaxy S10. Novinkou je vylepšený noční režim

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note10, Jack Ma, OnLeaks, Samsun, Displej, PriceBaba, Finální podoba, Galax Note, DOS, Tof snímač, Render, Pro verze