ZTE znovu představilo štíhlou bezrámečkovou Nubii Z11. Přijde i do Česka

  • Smartphone s velmi působivou výbavou zabalenou do tenkého těla
  • Bezrámečkový displej půjde ovládat speciálními gesty
  • Nubia Z11 míří i na český trh

Čínské ZTE se na nedávném veletrhu IFA 2016 pochlubilo novou generací bezrámečkových smartphonů Nubia Z11, Z11 Mini a Z11 Max. Pro pozorné čtenáře nejde o naprostou novinku – čínská verze Nubie Z11 byla odhalena už v červenci (více zde). Výrobce v Berlíně potvrdil, že smartphony dodá i do Evropy a mezi oznámenými trhy k našemu překvapení nechybí Česká republika.

Několik snímků z prezentace na TK:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Poslední snímek potvrzuje, že Nubia Z11 přijde i do České republiky

ZTE se u nás se smartphony dlouhodobě pohybuje v šedé zóně, podobně jako za současné situace například HTC nebo bohužel i donedávna v tuzemsku zastupované LG. Situace je o to komplikovanější, že Nubia je vlastně sekundární značkou ZTE, kterou se Číňané snaží profilovat jako samostatnou – podobně jako třeba Huawei svůj Honor. ZTE na to ale jde víc z gruntu – v Berlíně měla Nubia samostatnou expozici i tiskovou konferenci.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nubia Z1 v šedé, stříbrné a prémiové černo-zlaté barvě

Právě na tiskové konferenci jsme se ale dozvěděli, že nová vlajková Nubia Z11 se podívá také na český trh. Vedle Německa, Velké Británie nebo Spojených států jsme tak jednou ze 14 zemí, kam ZTE svoji Nubii Z11 pošle. Firma kromě toho na stánku vystavovala i zmenšenou a odlehčenou verzi Nubia Z11 Mini a také většího sourozence Z11 Max. Tyto dva deriváty ale nejsou podle našich informací určeny pro český trh.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nubia Z11 Mini: 5" FullHD IPS displej, Qualcomm Snapdragon 617, 3 GB RAM + 32 GB, 2 800 mAh, 16Mpx fotoaparát s OIS

Novinka se stejně jako loňská generace Z9 chlubí bezrámečkovým displejem zahnutým k okrajům (2,5D efekt). ZTE ještě rozšířilo možnosti ovládání gesty na hranách smartphonu. Gesta jsou implementována do nové verze nadstavby Nubia UI 4.0, která nabízí i přehledný tutoriál pro jejich osvojení. Výbava zahrnující procesor Qualcomm Snapdragon 820, 16Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu nebo až 6 GB RAM je na špičkové úrovni, možná jen displej s úhlopříčkou 5,5 palce mohl být jemnější než FullHD (více o výbavě zde).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nubia Z11 Max: 6" FullHD AMOLED displej, Qualcomm Snapdragon 652, 4 GB RAM + 64 GB, 4 000 mAh, 16Mpx fotoaparát s OIS

Dobrou zprávou je, že Nubia Z11 podporuje evropská LTE pásma včetně 800 MHz. Firma tak naštěstí nezopakovala loňský lapsus, když Nubia My Prague byla sice představena v Praze, ale pro české LTE sítě byla nepoužitelná. Nubia Z11 se bude prodávat ve třech barvách a dvou paměťových specifikacích. Šedá a stříbrná verze 4 GB RAM + 64 GB vnitřního úložiště bude v prodeji za 13 490 Kč. Prémiová černá verze se zlatým rámečkem 6 GB RAM + 64 GB bude o necelé tři tisíce dražší. Nová Nubia Z11 by se do Česka měla dostat zhruba na konci října.

[Záznam byl odstraněn]
Diskuze (3) Další článek: SuperZáří skončí 4. října. Google představí dva nástupce legendární řady Nexus