CPA Halo X: seniorský dotykový mobil se stojánkem

Seniorům nejsou určeny pouze klasické nedotykové telefony s obřími plastovými tlačítky. Pod značkou CPA Halo X se na českém trhu prodává dotykový mobil zaměřený na starší uživatele a lidi se zhoršeným zrakem. Prostředí je upraveno tak, aby všechny položky na displeji byly dobře čitelné a nabídka byla pro uživatele co nejpřehlednější. K tomu CPA přidává také dobíjecí kolébku. Mobil se aktuálně prodává za 1 690 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výbava a výkon u tohoto typu telefonu není příliš podstatná. Dotykový 3,5" IPS displej vystačí s rozlišením HVGA (320 × 480 bodů), na pohotovostní obrazovku se vejde celkem šest velkých ikon, nebo tzv. fotokontaktů. Mobil je určen pouze pro 2G sítě a obsahuje Li-Ion baterii, která by měla vydržet v pohotovosti až 30 dní. Z užitečných drobností mají senioři k dispozici FM rádio, hudební přehrávač, slot na microSD kartu, svítilnu a základní 2Mpx fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázek

CPA Halo X
rozměry a hmotnost: 120 × 62 × 13,5 mm, 85 g
displej: 3,5", none IPS LCD, 320 × 480, 165 PPI
sítě: GSM
konektivita: microUSB Type-B, Bluetooth null
paměť: ? GB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 400 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: nestandardní
fotoaparát: 2MPx, blesk
15 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (2) Další článek: Emotiv Epoc: zkusili jsme ovládání počítače pouhou myšlenkou

Témata článku: CPA, , , CPA Halo 11, CPA Halo 6i, CPA Halo 8, CPA Halo 9, CPA Halo IV, CPA Halo V, CPA Halo VI, CPA Halo X, Dotyk, Hal, Dot, Halo, Sen, Typ telefonu, Senior, Zhoršený zrak, MOBI, Sto, Dotykový mobil, Mobil