Dva roky starý top model se vrací: Samsung Galaxy S III Neo

Samsung bude na českém trhu znovu prodávat svůj dva roky starý smartphone. V roce 2012 znamenal Samsung Galaxy S III naprostou špičku portfolia, dnes jde o příjemnou střední třídu. K některým změnám ve výbavě přece jen došlo, a tak se reinkarnovaný telefon na trhu objevuje jako Samsung Galaxy S III Neo. Samsung nasazuje také docela příjemnou cenu 5 999 Kč. Do prodeje přijde na začátku srpna.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Samsung se jako jeden z výrobců s nejširším modelovým portfoliem opakovaně potýká se situací, že jeho starší špičkové modely, které stále setrvávají v prodeji, v podstatě tvoří páteř jeho nabídky ve vyšší a střední třídě. Není třeba uvádět zcela nové modely, výrobce pouze musí upravit komponenty a software tak, aby odpovídaly současným standardům. A tak přichází ve stejném zaobleném modrém těle inovovaný model Galaxy S III Neo.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Proti původní S III z roku 2012 dochází k navýšení kapacity RAM na 1,5 GB. Procesor Exynos 4412 byl nahrazen podobně výkonným čtyřjádrem MSM8226 od Qualcommu. Použitý 8Mpx fotoaparát, 4,8palcový HD Super AMOLED displej i akumulátor s kapacitou 2 100 mAh zůstávají beze změny. Operační systém reprezentuje stále aktuální Android 4.4 KitKat s nadstavbou Touchwiz. V rámci ní Samsung zpřístupnil některé funkce, které známe až z novějších modelů počínaje Galaxy S4:

  • Smart stay: Přední kamera telefonu sleduje vaše oči a telefon automaticky ponechá jas displeje neztlumený, abyste mohli bez přerušení například číst elektronickou knihu nebo brouzdat po internetu.
  • Přímé volání: Pokud někomu píšete zprávu a během psaní se rozhodnete, že dotyčnému raději zavoláte, stačí přiložit telefon k uchu a funkce automaticky vytočí dané číslo. 
  • Inteligentní upozornění: Kontrolu zmeškaných zpráv nebo hovorů provedete jednoduše tak, že telefon po delší nečinnosti uchopíte do ruky. V případě, že začne vibrovat, upozorňuje na vše, co jste zmeškali.
  • AllShare Cast: Uživatelé mohou bezdrátově připojit svůj Samsung GALAXY S III Neo k televizoru a okamžitě přenést obsah chytrého telefonu na větší obrazovku. 
  • AllShare Play: Bezprostřední sdílení jakýchkoli souborů mezi GALAXY S III Neo a tabletem, PC nebo televizorem, a to bez ohledu na vzdálenost mezi přístroji. 
  • Pop up play: Kdekoli na obrazovce telefonu lze přehrávat video a zároveň spouštět jiné úkoly, čímž při kontrole nových emailů nebo při brouzdání po internetu odstraňuje nutnost zavírat a opět spouštět video.
Diskuze (43) Další článek: Gigaset uvádí osmipalcový tablet QV830 za 3 500 Kč

Témata článku: Samsung, , , , Alcatel Pop Up, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Starý smartphone, Rok, Rok starý, Inovovaný model, Starý, Samsun, Model, Galaxy s, Neo +, Neo, TOP, GAL, Sam, Top model