Evolveo rozšiřuje řadu „buldozerů“. StrongPhone Q9 má duální Wi-Fi a Android Nougat

Česká značka Evolveo představuje další z řady odolných androidových smartphonů. Evolveo StrongPhone Q9 disponuje pogumovaným tělem odolným proti vodě a prachu podle stupně krytí IP68 a také odolností proti extrémním teplotám, nárazům a kyselému prostředí podle americké armádní normy 810G.

Hardwarově jde opět o zařízení nižší třídy, které si vystačí se 4,5palcovým HD IPS displejem, čtyřjádrovým procesorem od MediaTeku s taktem 1,3 GHz a pamětí 2 GB RAM + 16 GB. Zařízení podporuje paměťové karty. Vestavěná baterie nabídne kapacitu 2 400 mAh. Telefon měří v pase 15 mm a váží 204 gramů.

Prostředí telefonu je postaveno na Androidu 7.0 Nougat, jenž se ovládá třemi senzorovými tlačítky umístěnými mimo plochu displeje. Zařízení podporuje dvě pásma Wi-Fi (2,4 a 5 GHz), obsahuje 8Mpx fotoaparát a FM rádio. Dodává se jako Dual SIM s podporou všech v tuzemsku používaných LTE frekvencí. Novinka je v prodeji za 6 490 Kč.

Diskuze (2) Další článek: První Samsung s duálním foťákem bude Galaxy C10. Přinášíme jeho rendery

Témata článku: Evolveo, , , , , , , , , , , , Duální wi-fi, Kyselé prostředí, Náraz, Používané LTE, Android Nougat, F +, Čtyřjádrový procesor, Česká značka, #Android, EVO, , Str, Brandy,