Fotografie a videa: Samsungy řady Galaxy J (2017) tajemství zbavené

  • Samsungu unikly informace o zatím nepředstavených smartphonech
  • Mimo fotografií čekejte i „hands-on“ videa
  • Všechny tři modely spadají do nižší třídy

O modelech Samsungu řady Galaxy J (2017) se spekuluje již delší dobu, ovšem až v průběhu víkendu došlo na největší informační únik. A zapomeňte na rozmazané fotografie, součástí uniklých informací jsou rovnou „hands-on“ videa, do kterých jsou vloženy i živé fotografie. Jak tedy budou vybavena nová „jéčka“?

Samsung Galaxy J3 (2017)

Samsung v případě řady Galaxy J (2017) vsadí na kovové zpracování, což je oproti loňským „plasťákům“ výrazný rozdíl. Kovové bude šasi telefonu a většina zadní části, zadní kryt zůstane plastový jen v horní a spodní části, a to kvůli pruhu s vývody antén. Galaxy J3 (2017) je ze všech připravovaných modelů ten nejmenší, a také ten nejméně vybavený. Telefon bude na čelní straně osazen 5" LCD displejem s rozlišením 1 280 × 720 pix. Nebude se však jedna o AMOLED, ale o „běžný“ LCD.

Telefon bude postaven na čtyřjádrovém Exynosu 7570, který je složen z jader Cortex-A53. Součástí čipsetu je grafický adaptér Mali-T720 od ARM a modem LTE Cat.4. Čipset je vyroben 14nm technologií, takže by měl být oproti dřívějším generacím energeticky úspornější. Operační paměť je 2GB, interní 16GB úložiště rozšíříte microSD kartami.

Telefon bude osazen hlavním 13Mpix fotoaparátem a 5Mpix kamerkou pro selfie, obě budou moci využít přisvětlení LED diodou. Ta nad displejem se tak s pomocí doinstalované aplikace může alespoň částečně přeměnit v „informační“ LED diodu. Ve specifikacích dále nechybí Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC a volitelně se počítá i s dvěma SIM kartami. K nabíjení telefonu bude sloužit microUSB, baterie bude mít kapacitu 2 600 mAh. Telefon se má do prodeje dostat s Androidem 7.0 za cenu lehce přes 200 EUR (cca 5 300 Kč).

Samsung Galaxy J5 (2017)

Samsung Galaxy J5 (2017) se bude vzhledově podobat „jé trojce“, největší vizuální změnou bude navýšení úhlopříčky displeje na 5,2". Telefon bude opět postaven na čtyřjádru Exynos 7570 a na 2GB operační paměti, fotoaparáty budou opět dva, a každý z nich nabídne rozlišení 13 Mpix. Hlavní reproduktor bude, stejně jako u J3, umístěn nad zamykacím tlačítkem.

První dojmy můžete vidět ve výše umístěném videu. Např. v benchmarku Antutu získal telefon 39 431 bodů. V nabídce telefonu se objeví i snímač otisků prstů, nevyměnitelná baterie bude mít kapacitu 3 000 mAh.

Samsung Galaxy J7 (2017)

Nejvybavenějším, a současně nejdražším, novým „jéčkem“ bude Galaxy J7 (2017). Telefon má navíc svými specifikacemi již výraznější přesah do střední třídy. Vylepšení specifikací očekávejte téměř na všech frontách.

Smartphone bude osazen 5,5" displejem s Full HD rozlišením, pod kapotou se bude o výkon starat osmijádrový Exynos 7870 spolu s 3GB RAM. Interní paměť zůstává na kapacitě 16 GB, baterie se rozrostla na 3 600mAh. Stejné zůstává i rozlišení fotoaparátů, nechybí snímač otisků prstů, Always On displej a obvyklá konektivita včetně LTE a NFC. 

Takto masivní únik naznačuje, že by Samsung mohl všechny tři novinky již brzy oficiálně představit. Odhadujeme, že se na našem trhu objeví minimálně modely J3 a J5, v případě J7 (2017) je možné, že bude telefon k dispozici jen na vybraných trzích v Evropě.

Zdroj Winfuture, YouTube [1], YouTube [2]

Diskuze (3) Další článek: Začíná Computex. Asus ukázal úžasné stroje, ale ZenFone 4 schovává na léto

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , Osmijádrový exynos, Foto, Informační únik, Hlavní reproduktor, Galaxy J, Fotograf, Grafický adaptér, GAL,