Google vylepšuje Android Wear. Aplikace mohou být stále zapnuty

Google oznámil změny, kterými projde jeho platforma Android Wear. Operační systém pro nositelné příslušenství po aktualizaci nabídne několik nových funkcí a užitečných vylepšení. Mezi ně bude patřit obdoba funkce „always-on“, kterou je nyní u vybraných modelů chytrých hodinek možné využít pro displej ciferníku. Do budoucna budete moci zvolit, které aplikace mají zůstat zapnuty i po pohasnutí displeje hodinek.

Klepněte pro větší obrázek
Díky neustále zapnutým aplikacím můžete na hodinkách průběžně sledovat například mapy nebo nákupní seznam

Nově bude Android Wear podporovat zařízení s vestavěnou Wi-Fi. Znamená to například, že i když spárovaný smartphone nebude zrovna ve vzdálenosti do cca 10 metrů, což je přibližně hranice dosahu Bluetooth, budete moci na hodinky připojené na Wi-Fi přijímat veškeré zprávy a notifikace, jako by byl smartphone nablízku. Možné bude také použití aplikací, které by jinak potřebovali připojení z telefonu. Hodinky s Android Wear se tak stanou autonomnějšími.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Google se snaží zjednodušit manipulaci s prostředím v případě, že nemůžete displej zrovna ovládat druhou rukou. Švihem v zápěstí vyvoláte stream karet ve vertikálním směru. Lépe dostupné z hlavní obrazovky hodinek budou kontakty, zprávy i aplikace. V reakci na Watch Faces u hodinek Applu připravil Google podobnou funkci kreslení emotikonů na displej. Ty lze potom odeslat jako součást textu nebo jako samostatnou zprávu.

Klepněte pro větší obrázek
Listovat kartami půjde pouhým švihem zápěstí

Uvedené inovace budou do systému začleněny během několika následujících týdnů a budou dostupné postupně pro všech sedm aktuálně prodávaných modelů hodinek s platformou Android Wear. Jako první dostanou aktualizaci hodinky LG Watch Urbane. Následovat budou zbylé modely, tzn. Moto 360, LG G Watch, Asus ZenWatch, Samsung Gear Live, Sony SmartWatch 3 a LG G Watch R.

Diskuze (1) Další článek: Nenápadné představení vlajkové lodi. Sony Xperia Z4 je oficiální

Témata článku: Google, , , , , , , #Android, Google +, Android Wear, Nákupní seznam, Vertikální směr, Wear, Obdoba, Spárovaný smartphone, Prodávaný model, Dosah bluetooth, Aplikace, Watch Faces,