Lenovo A5000: dostatek výkonu za příjemnou cenu

(Inzerce) Velmi slušně vybavený chytrý dual SIM telefon s OS Android 4.4. Takový je na první pohled nový Lenovo A5000. Přesvědčme se, jaký je vlastně doopravdy.

Za atraktivní cenu kolem čtyř tisíc korun toho dokáže nabídnout opravdu mnoho. Nízká cena se však na kvalitě zpracování a hardwarové výbavě neprojevila, a tak se zdá, že jde o velmi zajímavé zařízení.

Kvalitní displej a zajímavé technologie

Nový Lenovo A5000 nabízí čtyřjádrový procesor MediaTek MT658 s frekvencí 1,3GHz, 1GB RAM a vynikající pětipalcový IPS displej s HD rozlišením 1280 x 720. Displej podává dokonalé barvy a nabídne téměř neomezené pozorovací úhly, což je u mobilního telefonu důležitá věc.

Nejvíce nás potěšila výdrž na baterii. Díky zabudovanému akumulátoru s kapacitou 4000 mAh se snadno dostanete na tři dny bez přestávky a bez omezování. To je naprosto vynikající výsledek, který může konkurence jen tiše závidět. Další z mnoha vychytávek je také speciální povrch z nanomateriálů, které dávají krytu telefonu zajímavé vlastnosti. Kryty jsou tak odolné před poškrábáním a proti vodě. Nemusíte se tak bát v dešti vytáhnout telefon a pracovat s ním nebo ho nosit v kapse společně s drobnými mincemi.

A5000_Hero_01.pngA5000_Hero_02.pngA5000_Hero_05.png

Výbava není na úkor ceny

I přes nízkou cenu se nikde nešetřilo a tak telefon nabídne řadu zajímavých technologií, jako je například gravitační senzor, A-GPS včetně předinstalované navigace Route 66 Navi. Chytrý telefon Lenovo A5000 je dále vybavený dvojicí kvalitních fotoaparátů. Přední má 2MPx a slouží především pro pořizování selfie a videohovory. Zadní s rozlišením 8Mpx disponuje automatickým ostřením. Můžete si tak pořídit snímky, za které by se nemusely stydět ani telefony vyšší třídy.

S váhou 160 gramů a příjemným rozměrům vám ani nepřijde, že držíte v ruce telefon s pětipalcovým displejem. K dispozici je v bílé a černé barevné variantě, takže si na své přijdou muži i ženy. 

Další článek: V Praze byl odhalen první digitální náhrobek v ČR

Témata článku: Lenovo, , Lenovo A5000, Příjemný rozměr, Důležitá věc, DOS, Vynikající výsledek, Příjem, Dostatek, Výkon, Zajímavé zařízení