LG Rolly: klávesnice sbalená na cesty

Důvodů, proč tablety a telefony zatím nemohou plnohodnotně nahradit počítače a notebooky, je mnoho. Mezi ty nejzákladnější ale patří i skutečnost, že na virtuální klávesnici je psaní delších textů doslova utrpení. Výrobci proto přichází na trh s různými bezdrátovými klávesnicemi, které tento nedostatek eliminují. Často se však jedná o neskladné, velké kousky příslušenství. To se snaží změnit mezi jinými LG, které nyní představilo svoji skládací klávesnici LG Rolly.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG Rolly se vejde i do menších dámských kabelek.

Jedná se o klávesnici, která se s telefonem nebo tabletem dokáže spojit skrze Bluetooth 3.0 nebo 4.0. V přenosném stavu se tváří jako hranatá, zhruba 9 palců dlouhá tyčinka. Jakmile ji však rozbalíte, tak se automaticky zapne a připojí se k požadovanému přístroji. V jednu chvíli dokonce může být spárována současně se dvěma různými zařízeními. Její další výhodou může být, že velikost kláves je pouze o milimetr menší (17 mm), než je 18mm standard u klasických klávesnic.

Klávesy jsou vyrobeny z polykárbonátu a ABS plastu. Energii této klávesnici dodává jedna AAA baterie, která by měla vystačit až na 3 měsíce používání. LG se s námi bohužel nepodělilo o dostupnost ani cenu tohoto nového příslušenství. Jisté je zatím pouze to, že první LG Rolly vstoupí na severoamerický trh a následně se dostane i do Evropy. Veřejnost si tento kousek hardwaru bude moci poprvé prohlédnout na blížícím se veletrhu IFA v Berlíně, kde samozřejmě nebude chybět ani naše redakce.

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně 297: přípravy na IFA a mobil s DVB-T

Témata článku: LG, , , , , , , Roll