Nesmysl roku? Gionee chystá 100 MPx fotomobil

Nokia před lety šokovala, ale její 41MPx fotomobil nakonec dával smysl. Gionee chce také ohromit číslem, ale tentokrát to vypadá na pořádný nesmysl.

Gionee je značka, která odjakživa hraje na efekt. Její modely několikrát urvaly titul „nejtenčí smartphone na světě“ a teď se tihle čínští superlativisté vrhnuli na fotoaparát. Model Gionee Elife E8 bude ohromovat svět rozlišením fotografií 100 MPx.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Gionee Elife E8 na obrázcích od MobilePicker a GizmoChina

Když Nokia v únoru 2012 představila PureView s 41 MPx, ptali jsme se „Proč? K čemu?“. Nokii se to však povedlo, nesmyslnému číslu dala smysl a v následujících letech její foťáky platily za to nejlepší, co jste mohli v mobilu mít. Teď se ptám znovu: Chce vůbec někdo 100MPx fotku z malého senzoru fotomobilu? Jestli to přece jen někomu dává smysl, tak vězte, že fotosenzor má nativní rozlišení 23 MPx a na stovku se bude extrapolovat (= zvětšovat).

Tohle je dobré snad jen pro slabomyslného na pochlubení v hospodě. Ale jen jedno, protože se mu věci znalé okolí vysměje takovým způsobem, že už to podruhé nezkusí.

Klepněte pro větší obrázek
Spekulace kolem Elife E8 zmiňují bezztrátový zoom a 4K video. Dokáže Gionee překvapit podobně jako Nokia před lety? Obr.: MobilePicker

O další superlativ si říká displej. Je to AMOLED o nezvykle malé úhlopříčce 4,6", ale ne každý potřebuje pádlo nad pět palců, takže nelze než pochválit. Rozlišení je však 2K (QHD), což znamená rekordní jemnost displeje 638ppi. Jinak má být E8 docela sympatický mobil s kompaktním kovovým tělem, zaujme čtečkou otisků prstů (na zádech pod objektivem) a pohání jej MediaTek MT6795 se 3 GB RAM. Baterie má slušných 3 250mAh. Premiéry se tento exot dočká zřejmě už v červnu.

Diskuze (16) Další článek: CTRL+C na počítači, CTRL+V na telefonu. Microsoft testuje OneClip

Témata článku: , , , , Mpx +, Bezztrátový zoom, F +, Rok, Lossless, MPx, Nesmysl, Foto, Pádlo, Nativní rozlišení