Nokia + Samsung. Navigace Here bude ve smartphonech Galaxy

Po odprodeji mobilní divize Nokie Microsoftu vznikají na trhu partnerství, o kterých by před pár lety každý řekl, že jsou jen čirou utopií. Síly se však přeskupují a jedna takováto spolupráce vnikla mezi Nokií (tou původní, která dnes staví sítě a vyvíjí mapy) a Samsungem, coby lídrem smartphonového trhu. Mapové podklady a navigace Here od Nokie budou nově zdarma dostupné i pro Android a zatím exkluzivně právě pro vybrané modely řady Samsung Galaxy.

Klepněte pro větší obrázek

Zásadní výhodou Here map proti řešení od Googlu, které má k dispozici každý androidový smartphone, je možnost navigace offline (bez použití mobilního internetu) a stažení mapových podkladů do paměti telefonu. V Google mapách je offline navigování omezeno na předem vybranou trasu a stahování map do paměti zařízení bylo uspokojivě vyřešeno až v nedávné aktualizaci. Touto exkluzivní spoluprací získává Samsung výhodu nad jinými výrobci Androidů.

Klepněte pro větší obrázek

Stejně jako na platformě Windows Phone získají i majitelé Samsungů bezplatný přístup k mapám 200 zemí světa, k hlasové navigaci pro pěší i motoristy ve 100 zemích světa, dopravním informacím ve 40 zemích a podrobným tranzitním mapám 750 urbanizovaných oblastí a měst ve 40 světových zemích. Mapová aplikace si navíc bude rozumět s nově představenými chytrými hodinkami Samsung Gear S, aplikací Glympse a také s režimem Samsung Car Mode pro navigaci se smartphonem v autě.

Klepněte pro větší obrázek

Nokia chce aplikaci Here pro Samsungy řady Galaxy vypustit v okamžiku, kdy se na trh dostanou chytré hodinky Samsung Gear S, což by mělo na začátku října.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (4) Další článek: Vodafone vykoupí váš starý mobil, nový pak dostanete levněji

Témata článku: Nokia, Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Smartphone, SMA, Samsun, GAL, Sam, Bezplatný přístup, Samsung Car