Nové hrozby pro Android

(Inzerce) Zabezpečení přístrojů s Androidem je nutné věnovat pozornost, protože tato platforma je primárním terčem hackerů.

Analytici na americké Indiana University zjistili, že je možné relativně snadno obejít bezpečnostní kontroly platformy Android. Ukázali, že je možné podsunout uživateli aplikaci, která sice nevyžaduje žádná riziková oprávnění, takže při instalaci nevzbudí podezření – ale tato oprávnění dostane při následném upgrade operačního systému Android. Stane se tak bez vědomí uživatele; ten tedy nemá možnost zabránit tomu, aby se z původně neškodné aplikace nestal (například) nástroj na šmírování pohybu uživatele nebo na odposlouchávání hesel. Tato chyba se týká všech uživatelů mobilních zařízení s operačním systémem Android -přesněji, týká se všech aktualizací systému Android na vyšší verzi.

Uvedená bezpečnostní chyba Androidu je jen jedním z příkladů, proč je tento operační systém nejzranitelnější ze všech platforem. Hlavním důvodem je otevřenost této platformy a z toho vyplývající slabší ochranné mechanismy oproti platformě iOS. Ta by totiž měla být pro hackery přinejmenším stejně lákavým terčem, jako je Android, a to navzdory nižšímu počtu instalací. Přístroje Apple totiž mají největší podíl na mobilním datovém provozu – a mají zcela dominantní podíl na m-commerce, tedy na mobilním nakupování.

Klepněte pro větší obrázek 

Ať už je to z jakéhokoli důvodu, podle statistik laboratoří společnosti ESET připadá na Android přes 90 procent všech mobilních bezpečnostních hrozeb. Majitelé smartphonů a tabletů s Androidem by proto měli věnovat odpovídající pozornost zabezpečení svých přístrojů. Příkladem vhodného řešení je ESET Mobile Security pro Android, které umožňuje využívat mobilní zařízení bezpečně a naplno, bez obav z digitálních i reálných hrozeb. Tato ochrana mobilních zařízení je léty a zákazníky prověřené řešení, které získalo řadu prestižních ocenění v testech – včetně respektovaného testu AV-Comparatives, v jehož testu z roku 2013 ESET exceloval s mírou detekce 99,6 % na reprezentativním vzorku 2 947 škodlivých aplikací.

Klíčovým prvkem ochrany ESET Mobile Security pro Android je antivirus a antispyware na bázi legendární technologie NOD32, která odstraňuje všechny typy hrozeb, včetně virů, rootkitů a spyware.

Významnou součástí je také technologie Anti-Phishing, která zabraňuje pokusům o získání citlivých informací, jako jsou uživatelská jména a hesla či údaje o kreditních kartách a účtech. Řešení ESET Mobile Security pro Android také obsahuje užitečné funkce jako Anti-Theft (pomáhá najít ukradené zařízení), kontrolu SIM karty (umožňuje kontrolu zařízení i po vložení neautorizované SIM karty), blokování hovorů a SMS a další.

Bezpečnostní řešení ESET Mobile Security pro Android je ke stažení na webu společnosti ESET nebo na Google Play. Toto řešení je také možné získat zdarma, v rámci balíku ESET Family Security Pack.

Další článek: Zachránil šéfovi manželství

Témata článku: , , Welivesecurity, Bezpečnostní řešení, Web společnost, Nov, Pro +, Primární zdroj, Šmírování, #Android, Mobilní bezpečnost, Spyware, Vhodné řešení, Eset Mobil Security, Indiana, Ukradené zařízení, Bezpečnostní chyba, Ocenění v