Nové jméno pro nový Android: L prý ukazuje na citrónový koláč

Google pojmenovává jednotlivé verze Androidu postupně podle abecedy. Začalo to klasickou vývojářskou alfa-verzí, pak přišla beta a první produkční verze nastolila téma – cukrovinky. Od Cupcake jsme se dostali až k Androidu L Developer Preview a je možné, že ještě na červnové konferenci I/O Google nevěděl, co to písmeno bude symbolizovat. S koncem prázdnin se však blíží datum oficiální premiéry nového Androidu a podle několika indicií se zdá, že v Googlu už vědí, jak se bude jmenovat.

Klepněte pro větší obrázek 
Připravte se na citrusy!

Z několika směrů přichází upozornění na zmiňované zkratky LMP, což podle rodilých Američanů nemůže znamenat nic jiného, než „Lemon Meringue Pie“. Jen si zkratku zkuste vyhledat na webu Android Open Source Project – vrátí se vám devět odpovědí. Aktuální buildy Androidu L pro Nexusy 5 a 7 se jmenují „lmp-preview-release“ a další indicie vyjmenovává třeba Android Police.

Klepněte pro větší obrázek 
Takhle může vypadat Lemon Meringue Pie. Konkrétně tenhle je z blogu A Busy Mom, další najdete na Googlu.

Nicméně pozor, že novému Androidu přímo jeho vývojáři neříkají „L“, ale už „LMP“ ještě nemusí nic znamenat. Před příchodem verze 4.4 stejné indicie ukazovaly na „KLP“ a všichni měli jasno v tom, že se nový Android bude jmenovat „Key Lime Pie“. Ale nakonec se Google spřáhnul s Nestlé, ze jména udělal reklamní projekt a oficiální jméno zní „KitKat“.


Vtípek závěrem: Že by spolupráce s Nestlé pokračovala? Co byste řekli na Android 5.0 Lentilky? Hezká představa, škoda jen, že se v zahraničí jmenují jinak a nezačínají na L :-)

Diskuze (15) Další článek: Vodafone: Turbo Internet je na 65 % území a dál roste

Témata článku: , Open Source Project, Citrónový koláč, Pro +, Nové jméno, #Android, Jméno, Cupcake, WordPress, Koláč, Nový Android, Úkaz, Nestlé, Produkční verze, Nov, Cit, Citron,