Nový Computer píše o boji s „Fake News“

  • Nový Computer 6/17 právě na stáncích
  • Podrobně: Technologie Optane a Tobii Eyetracking
  • Jak probíhá boj proti falešným zprávám

Červnový Computer vychází 25. května. Předplatitelé získali časopis o dva dny dříve. Čtenáři papírové i elektronické verze získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 450 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • IOBit Malware Fighter Pro: boj s malwarem
  • Ashampoo HDD Control 2017: kontrola pevného disku
  • Abelssoft AntiLogger: ochrana před sledováním stisku kláves

Při objednání papírového předplatného získáte hned dvě vydání za rok zdarma. Časopis vám dorazí o dva dny dříve až do vaší schránky a navíc získáte zajímavý dárek.

Klepněte pro větší obrázek

Chcete, abychom vám nový Computer poslali?

Napište SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

COMPUTER 176 mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA
mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: COMPUTER 176 Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 89 Kč, stejně jako časopis na stáncích. Zahrnuje poštovné i balné. Provozuje CN INVEST, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cninvest.cz, www.platmobilem.cz.

Soutěž

 

V novém Computeru najdete soutěž o dva Wi-Fi routery Tenda.

Trendy & Technologie: Intel Optane

Chcete vysokou rychlost načítání dat, a přitom vysokou kapacitu disku? Řešením může být nové SSD Intel Optane do M.2 slotu s pamětí 3D Xpoint fungující jako cache.

Klepněte pro větší obrázek

Trendy & Technologie: Tobii Eyetracking

O technologii Tobii Eye Tracking, která dokáže poznat, na které místo na monitoru upíráte svůj zrak, jste již jistě slyšeli. Zpřesnila se a zlevnila natolik, že už ji výrobci začínají osazovat do některých notebooků a monitorů.

Trendy & Technologie: Boj s fake-news

Internet se během posledních patnácti let stal primárním zdrojem informací. O to více by nás mělo znepokojovat, že se stále častěji zneužívá pro šíření neověřených a nepravdivých zpráv. Společnost již tzv. fake-news vyhlásila válku, bude však úspěšná?

Klepněte pro větší obrázek

Trendy & Technologie: 40 let Voyagerů

Těžko si představit zařízení, které funguje čtyři desítky let, navíc v extrémně nehostinném prostředí a bez sebemenší možnosti servisu. Sondám Voyager zbývá jen několik málo týdnů, aby tuto metu překonaly.

Klepněte pro větší obrázek

Seriál: Ergonomie a práce s počítačem

Práce s počítačem a jeho periferiemi je jako každá jiná – chcete, aby vám šla od ruky a přitom se nepodepsala na vašem zdraví a pohodlí. Seznamte se proto s následujícími zásadami.

Rozhovor: Petr Rešl, vedoucí IT Services ve Škoda auto

Mladoboleslavskou automobilku zná prakticky celý svět. Nad vývojem a výrobou stovek tisíc vozů, které každoročně opustí její brány, bdí jedno z největších výpočetních center v Evropě. Proč právě automobilka potřebuje takovou špičkovou technologii?

Časová osa: Chybné předpovědi

Mýlit se je lidské a chybné předpovědi se nevyhnuly ani největším odborníkům. A v mnoha případech dnes můžeme být rádi, že se tito velikáni netrefili. Zkuste si s odstupem projít některé neslavné výroky slavných v časové ose.

Téma: Novinky, které přináší Windows 10 Creators Upgrade

Microsoft vypustil 11. dubna další významnou aktualizaci přinášející nové funkce a vylepšení do Windows 10. Ať už poslední verzi Windows dávno používáte, nebo o instalaci teprve uvažujete, je dobré vědět, jaké novinky nabízí.

Klepněte pro větší obrázek

Connect Speciál

Součástí Computeru je speciál pro IT profesionály Connect jaro 2017.

Klepněte pro větší obrázek

Dále jsme pro vás důkladně otestovali 23 produktů a připravili jako vždy dva velké testy: 8 kompaktů a bezzrcadlovek a 5 NASů se čtyřmi pozicemi pro pevné disky. Jejich ceny klesají na příjemnou úroveň a jsou řešením pro ty, kdo potřebují vysokou kapacitu i bezpečnou zálohu svých dat.

Stavba počítače začíná od základní desky. A zatímco ještě před několika měsíci byl jednoznačnou volbou Intel a jeho čipové sady, AMD se svými Ryzeny dokazuje, že rozhodně nepatří na druhou kolej. Přinášíme proto přehled a srovnání všech současných čipových sad a základních desek na trhu.

Blíží se také datum, kdy dojde k zásadní změně Roamingu v Evropské Unii. Připravili jsme veškeré informace, které musíte znát, abyste volali jako doma.

Elektronickou verzi si můžete koupit na Alza media, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Čtečky fungují na PC, OS X, iOS i Androidu.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Váš názor Další článek: Myslíme si, že Nokia 3310 nebude váš příští telefon. Podívejte se proč

Témata článku: , , Primární zdroj, Wi-fi router, CN Invest, Ergonomie, Časová osa, Jan Novak Prubezna, Zdroj informací, SSD, Předplatitelé, Zásada, Computer, Zajímavý dárek, News, Voyager, Sonda, Mezera, Google Plus, IOBIT malware Fighter, Malware Fighter, Fake, Nový computer, Cache, Kontrola