Nový Samsung Gear VR konečně přichází se samostatným ovladačem

Pokud virtuální realitě od Samsungu něco chybělo, byl to ovladač, který by sloužil k ovládání základního prostředí a spuštěných her a aplikací. První generace herního ovladače Samsung Gamepad totiž přestala být nabízena již před dvěma lety, a od té doby jsme na nástupce ovladače čekali marně.

I když se v květnu loňského roku rozvířily informace o připravovaném gamepadu, na kterém Samsung spolupracoval se společnosti Oculus, ovladače jsme se dočkali až nyní. Je určen do jedné ruky, a jako hlavní ovládací prvek byl zvolen kruhový touchpad.

Domovské tlačítko otevírá Oculus Home, na ovladači dále najdeme zpětnou šipku, regulátory hlasitosti a akční klávesu. V ovladači bude přítomen gyroskop a akcelerometr, což by mohlo přinést nové možnosti v interakci se světem virtuální reality. Pomocí ovladače půjde ve VR chytat a naklánět objekty, ukazovat či např. střílet. Přiložené poutko má zajistit, aby ovladač při rychlých pohybech nevypadl z ruky,

Samotné brýle Gear VR jsou nepatrně vylepšenou variantou brýlí Gear VR, které se na trh dostaly spolu s Galaxy Note 7. Brýle budou mít rozměry 208 × 123 × 99 mm a budou vážit 345 gramů. Zorné pole zůstává u 101 stupňů, brýle mají mít i novou technologii, která má bojovat proti závratím při dlouhodobějším hraní.

Nové brýle Gear VR budou podporovat telefony s microUSB i USB-C, mezi kompatibilní zařízení patří Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, Note 5, Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Jejich cena a dostupnost zatím oznámena nebyla.

Váš názor Další článek: Sony Xperia XZ Premium naživo, máme fotky i video [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Herní ovladač, Poutko, Kompatibilní zařízení, Nov, Ovládací prvek, Gear, Zorné pole, Samsun, Samostatný ovladač, Samsung Gear VR, Sam, Ovladač, Nový samsung, Rychlý pohyb